Hızlı Konu Açma

Hızlı Konu Açmak için tıklayınız.

Son Mesajlar

Konulardaki Son Mesajlar

Reklam

Forumda Reklam Vermek İçin Bize Ulaşın

İstanbul Kıyamet Vakti Eminönü bölgesi

İntifada

Uzman Üye
Uzman Üye
Bursaspor
Katılım
5 Ocak 2014
Mesajlar
1,865
Tepkime puanı
3
Puanları
0
Konum
BURSA

Eminönü, 57 felaketinden kurtulan İstanbul'un yegane ilçesidir. İnsanlığın kurduğu yeni düzenin bilinen tek hikayesidir. Sisler içindeki bu küçük ilçe var olan medeniyetin kalıntılarını bütün kargaşaya rağmen günümüze kadar muhafaza etmiştir.

Yeni Camii

III. Murat’ın eşi Safiye Sultan’ın emri ile yaptırılan cami,yapımına başlanmasından tam 66 yıl sonra 1663’de tamamlandı.


Camii’nin yarım asırı aşan yapım süreci, onu uzun ömürlü kılmış olacak ki, Meteor Felaketi’nden sonra dahi, ayakta kalabilmiş, Eminönü’nün en büyük mimari yapısıdır. Teşkilat’ın belki de en önemli ismi “Kör Adam” Agah Bey de bu caminin avlusunda gününü geçirir.


İş Bankası


1892 yılında inşaatı tamamlanan eski postane binası, Büyük Postanenin açılması ile 1928 yılında, banka olarak kullanılmaya başlandı. 1950’li yıllarda 4 katlı hale getirilen yapı, meteor felaketinin ardından, Eminönü’nün tek bankası olarak hizmet vermeye başladı.
Jandarma tarafından sıkı bir şekilde güvenliği sağlanan banka, yarım asırı aşkın bir süredir Eminönü sakinlerinin, kendileri için değerli olan eşyaları güvence altına aldığı muzaffer bir müessesedir.

Mısır Çarşısı

İstanbul’un en eski çarşılarından olan Mısır Çarşısı’nı Turhan Sultan 1660 senesinde, Mimar Kazım Ağa’ya yaptırmıştır.


Teşkilat’ın kalbi, Eminönü ekonomisinin merkezi, bu muazzam yapıda, önemli şahıslar ikamet ederler.Aktar Şevket, eski Genç Bilgililer eşrafından Kütüphaneci Necmi,Yükseliş Cemiyeti’nin en ünlü demircisi, Mahmut Usta’nın meşhur çırağı ve şimdiki Teşkilat’ın baş ustası Demirci Rüstem, ünlü efsun işleyicisi Agop bunlardan bazılarıdır. Ayrıca GBM 0, GB Anı gibi bir takım önemli makineler bu çarşıda bulunur.

Çarşının girilmesi yasak olan zemin kısmında ise, eski sığınaklar ve şehir meclisi merkezi bulunmaktadır.


Çınar altı

Beyoğlu’ndan gelen gizemli kişilik Arzuhalci’nin avlusu ve Hamit Pehlivan’ın ünlü kahvesi bu mekanda bulunur.


Eminönü içinde kurtarılmış bir bölge, Arzuhalci’nin Ruh taşları kullanımı ile ilgili keşiflerini Yükseliş Cemiyeti ile paylaşması sonucu elde ettiği bir özerk alandır Çınaraltı.


Sirkeci Garı

"Parçalanmış rayları ve hiç bir yere gitmeyen trenleri ile bu gar, gene de umudun merkezidir.”
Aydemir Bey,1974 Yükseliş Cemiyeti Büyük Mitingi


II. Abdülhamit döneminde yapılan bu sağlam bina, 3 Kasım 1890 gününde kullanıma açılmıştır.Garda bulunan lokanta, meteor felaketinin ilk yıllarında, özellikle üst tabaka tarafından bir buluşma ve karar alma mekanı olarak sıkça kullanılmıştır. 1980’lerde şiddetlenen Fare Adam savaşlarının ardından Sirkeci Garı güvenli bölgenin dışında bırakılmış ve terkedilmiştir.


Lodos Klan Binası


Bu eski han binası, 80’lerde Lodos Klanı tarafından Klan Merkezi olarak kullanılmaya başlanmıştır.

Ünlü sedir odası, Gediz Bey’in toplantılarını yaptığı avlu, Lodos Klanı mensupları tarafından daima saygı ile muhafaza edilmiştir.


Cesur Lodos mensupları, Gediz Bey’in anısının dolaştığı bu koridorları terk etmeyi reddettikleri için, daha korunaklı bir merkeze geçmemişlerdir. Duvarlar, ara sıra güçlendirilse de, yapılmış sayısız saldırının izlerini silmemek adına, asla sıvanmaz.


Labirentler

"Bizler daimi tanıklarıyız
Hep var olacak kentimizin
Şimdi ve kıyamette"

"Görevi ebediyete intikal edecek olanların mekanı orası. Eskiden hikayelerde yaşayanlar, yeni hikayeden dünyamızda, başımızı gövdemizden ayırmaya geliyorlar."


Labirentler, Eminönü’nde ve Kıyamet dünyasının hemen her yerinde rastlanabilen ölülerin yeraltında çokça bulundukları bölgelerden biridir.


Muhafızları Bizans döneminden kalma ölü askerlerden oluşan labirentlerin sonunda, gizemlerle dolu bir anfitiyatro ve onun mızraklı koruyucusu (Philotheos) bulunur.


Antrepo


Antrepo bölgesi, Eminönü içerisindeki adi suçların yarıdan fazlasını işleyen, cin isimli musibetlerin yerleştikleri, bir pislik yuvasıdır.
 

Users Who Are Viewing This Konu (Users: 0, Guests: 1)

Üst