Hızlı Konu Açma

Hızlı Konu Açmak için tıklayınız.

Son Mesajlar

Konulardaki Son Mesajlar

Reklam

Forumda Reklam Vermek İçin Bize Ulaşın

İstanbul Kıyamet Vakti Nedir ? Nasıl Oynanır ? Karekter Çeşitleri Nedir ? [ İKV ]

ByAffetmez

Fahri Üye
Fahri Üye
Galatasaray
Katılım
3 Ocak 2014
Mesajlar
385
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Konum
Adana
İstanbul Kıyamet Vakti [ İKV ] Nedir ?

Türkiye'de ilk MMORPG türü oyun olan
İstanbul Kıyamet Vakti Sobee ve Mynet işbirliği ile hazırlanmış ücretsiz bir oyundur. Çok sayıda sunucu üzerinden oynan bu oyunda 3 tane karakter tipi bulunuyor. Savaşçı, Şifacı ve Büyücü olarak adlandırılan bu karakterlerden birini seçerek karakterinizi geliştiriyor diğer oyuncular ile etkileşim içerisinde oluyorsunuz.

Oyun genelde İstanbul semti olan Eminönü'nü canlandırmaktadır. Hikayesi ve NPC'lerde Türk tarihinden esinlenerek hazırlanmış bulunuyor. Artık kendi karakterinizi yaratıp İstanbul Kıyamet Vakti hikayesindeki yerinizi alma zamanınız geldi yeni gelen versiyonu ile bir çok hata düzeltildi level sınırı 39 iken 49'a yükseltildi, yeni Yeraltı bölümü ile oyunculara daha çok oynama macera yaşama imkanı sağlandı..

Güncellemeler:

4.0 sürümüyle beraber gelen Çemberlitaş güncellemesinde oyun hikayesini ilgilendiren önemli gelişmeler yaşanıyor. Oyuncuların aklında kalan soruların bazıları bu güncelleme ile cevaplanıyor. Ayrıca oyuna eklenen yeni 2 kısımlık devasa grup bölgesinin adı Çemberlitaş'tır. Yeni grup bölgesi dışında yeni 3. kademe (Tier 3) şaheser zırh, ceket, ayakkabı, eldiven, pantolon, silah, 3. kademe şaheser reçete, yeni materyaller, çok sayıda yeni düşman ve çok sayıda yeni boss (şef düşman) eklenmiştir.


Sunucular ;

Oyunda yer alan sunucular, açılış tarihlerine göre eskiden yeniye şu şekilde sıralanmaktadır:

Eminönü - 25 Aralık 2006
Teşkilat - 6 Nisan 2007
Beyaz Köşk - 11 Nisan 2007
Kuklacı - 17 Nisan 2007
Meran - 11 Mart 2008
Tılsım - 15 Nisan 2008
Sancak - 23 Haziran 2008

Sistem gereksinimleri :

P4 1.5 GHz/ Celeron 1.8 GHz / AMD XP 2200+ veya üzeri işlemci
Windows XP
512 MB veya üzeri RAM
1.2 GB boş harddisk alanı
DirectX 9.0.c
Pixel Shader & Vertex Shader destekli grafik kartı
Örnek : ATI Radeon 9500 veya üzeri / GeForce FX 5200 veya üzeri
1024x768 minimum ekran kartı çözünürlüğü
DirectX destekli ses kartı
Internet Bağlantısı


Karakterler ;



İstanbul Kıyamet Vakti'ndeki karakter yaratma işlemi, diğer rol yapma oyunları ile benzerlik göstermektedir. Cinsiyet seçiminin ardından, yaratılacak karakterin görünüşünü değiştirmek adına çeşitli saç şekilleri ve renklerinden birisi seçilebilir. Ek olarak erkek karakterler için sakal, kadın karakterler için ise takı modelleri ve renkleri arasından tercih yaparak farklı görünümler elde edilebilmektedir.

Savaşçı:

Yakın dövüşün uzmanı olan savaşçılar, geniş silah seçenekleri ile düşmanlarına yüksek hasarlar verebilirler. Dayanıklı zırhları ve yüksek sağlık puanları nedeniyle uzun süre hayatta kalmaları da mümkündür.

Büyücü:

Düşük sağlık puanlarının yarattığı dezavantajı uzun mesafeli saldırıları ile kapatan büyücüler, ek olarak birim zamanda en yüksek hasarı veren karakter sınıfını oluşturmaktadır. Maalesef düşük sağlık puanı onların daha çabuk bir sürede ölmelerine neden olmaktadır.

Şifacı:

Kendilerini ve müttefiklerini iyileştirebilen şifacılar, ölen arkadaşlarını diriltme yeteneğine de sahiptir. Oyuncu gruplarının vazgeçilmez üyeleri olsalar da, birebir dövüşte çok etkili değildirler.


Etkileşim Haritada 5 çeşit karakter grubu bulunmaktadır. Bunlar:


Sivil halk:

Haritada dolaşırken selam verip alabileceğiniz insanlar bulunmakta. Kimi zaman bu insanlardan kimi görevler de alabiliyorsunuz. Tabii eğer isterseniz. Bazen bir çocuğa yardım ediyor ve evinin önündeki akrepleri öldürüyorsunuz, bazen de cin’lerden aldığınız keten parçalarını bir şarapçıya üşüdüğü için veriyorsunuz.

Esnaf:

Yine haritanın çeşitli yerlerine dağılmış esnafları göreceksiniz. Düşmanlarla olan çatışmalarınız neticesinde onlardan aldığınız silah, zırh, iksir ve reçete gibi eşyaları bu esnaflara satabiliyorsunuz. Ayrıca esnaflarla da arada sırada konuşmakta fayda var. Çünkü bu kişilerden de görevler alabiliyorsunuz.

Düşmanlar:
Farklı yetenek, seviye ve özelliklerden oluşan onlarca düşman çeşidi var. Oyuna ilk başladığınızda küçük kertenkeleleri öldürüyor, seviyeniz arttıkça kurt adamlara kafa tutmaya başlıyorsunuz. Kimi düşmanlar size bıçak ve sopayla saldırırken, kimileri ise sizi ısırıyor ya da uzaktan bir cisim fırlatıyor, ateş ediyor.

Askeri görevliler:

Oyunda ilk dikkatinizi çekecek olan nokta Eminönü merkezinin jandarmalarca ablukaya alınmış olması. Jandarmalar düşmanların belirli bir sınırdan içeriye girmesini engelliyor ve size düşman hattının sınırlarını belirtiyor. Jandarmalar dışında komutan rütbeli karakterler de yer alıyor ve yine bu karakterlerden de görev alınabiliyor.

Diğer oyuncular:

Sizin gibi o sırada oyunu oynamakta olan diğer insanları gerçek zamanlı olarak görüyor, onların grubuna katılabiliyor ya da onları kendi grubunuza davet edebiliyorsunuz. Savaşırken sohbet etme imkanını sağlayan tümleşik sohbet ekranı sayesinde düşmanlardan aldığınız eşyaları 5’te birinden esnaflara satmaktansa diğer oyunculara açık artırmayla satabilir ya da onlardaki eşyalarla takas yapabilirsiniz.

Madenler ve öbekler:

Üretim için kulanılabilecek bitkiler ve değerli taşlar buralardan toplanabiliyor.


 

Users Who Are Viewing This Konu (Users: 0, Guests: 1)

Üst