Hızlı Konu Açma

Hızlı Konu Açmak için tıklayınız.

Son Mesajlar

Konulardaki Son Mesajlar

Reklam

Forumda Reklam Vermek İçin Bize Ulaşın

Clash Royale Destansı Kartlar ve Stratejileri

Siyah

Fahri Üye
Fahri Üye
Katılım
5 Haziran 2014
Mesajlar
6,948
Tepkime puanı
8
Puanları
1
Konum
Osmanlı
Clash Royale Destansı kartlar, oyunda karşınıza çıkacak kalite bakımından en iyi ikinci kartlardır. Bu kartlar Sıradan kartlara veya Ender kartlara göre çok daha güçlüdür. Güçlü olmasının yanında onlar kadar sık bulunmazlar. Destansı kartlar oluşturulan destelerde kritik role sahip kartlar olarak bilinirler. Clash Royale Destansı kartlar için temel stratejilere aşağıdan ulaşabilirsiniz.
Ayna (+1 İksir)


Ayna, Büyü Vadisine erişim sağlandıktan sonra alınabilen bir Destansı büyü kartıdır. Aynanın kullanım bedeli kullanılacak kartla birlikte belli olmaktadır. Örneğin, 4 İksir bedeline sahip Yavru Ejderha kullandıktan sonra Ayna kullanıp aynı birlikten bir tane daha çıkartabilirsiniz ama Aynanın kullanım bedeli +1 İksir yani 5 İksir olacaktır.
Ayna belirli stratejiler içerisinde etkili bir biçimde kullanılabilmektedir. Örneğin, İksir Toplayıcı ile kullanıldığında bir oyuncu 2 tane aktif İksir Toplayıcı binasına sahip olabilir ve sürekli olarak kendisine İksir üretebilmektedir. Benzer şekilde Ayna, diğer kartlarla etkin bir biçimde kullanılabilmektedir. Rakip İksir için beklerken kullanılarak onun hazırlıksız yakalanması sağlanabilmektedir.


Korumalar (3 İksir)

Korumalar, Kraliyet Arenası seviyesine ulaşmayı başaran oyuncuların alabildiği bir Destansı birlik kartıdır. Kalkanlara sahip üç iskeletin bir araya getirdiği bu birlik kartı iyi bir savunma unsuru olabilmektedir. Çoğu hasarı engelleyebilecek olmaları nedeniyle pek çok destede bu kart kullanılabilmektedir.

Korumalar hızlı hareket eden birliklerden oluşur. Birlikler yakın dövüş gerçekleştirebilirler. Bununla birlikte taşıdıkları kalkanlar belirli bir miktar hasarı karşılayabilmektedir. Korumalar kartı için detaylı bilgi istiyorsanız Korumalar: Temel İpuçları kısmına göz atabilirsiniz.


Öfke (3 İksir)


Öfke, Barbar Çukuru arenasına erişim sağlandıktan sonra erişilebilen Destansı bir büyü kartıdır. Öfke kullanıldığı alan içerisinde yer alan birliklerin hareket hızını ve saldırı hızını %35 oranında yükseltmektedir.
Öfke büyüsü düşük hareket hızına sahip Dev gibi birliklerin hareket hızını yükseltmek için kullanılabilir. Öfke büyüsü sadece birliklerde kullanılmamaktadır. Aynı zamanda binalara kullanılarak onların üretim veya saldırı hızını yükseltilebilmektedir. Öfke stratejik ve aynı zamanda İksir bedeli az olan bir büyüdür. Kullanırken mutlaka doğru birimlerin üzerinde kullanmalısınız.
Öfke büyüsü Domuz Binicisi veya Prens gibi birliklerde kullanılarak bu büyüden ve kullanılan birlikten maksimum verim alınabilmektedir.
Yavru Ejderha (4 İksir)


Yavru Ejderha, Eğitim Kampı tamamlandıktan sonra erişilebilen Destansı bir birlik kartıdır. Yavru Ejderha bir hava birliğidir ve göz ardı edildiği zaman birliklere ve binalara fazlasıyla hasar verebilmektedir.
Eğitim Kampını tamamladıktan sonra elde edeceğiniz ilk kart Yavru Ejderha olursa kendinizi oldukça şanslı görmelisiniz çünkü Goblin Stadyumu boyunca karşılaşacağınız birçok birlik Yavru Ejderhaya karşı güçsüz durumdadır. Yavru Ejderha her ne kadar düşük seviyelerde başa çıkılması zor bir kart olsa bile Okçular veMızraklı Goblinler gibi birliklerle başa çıkılabilmektedir.
Yüksek cana sahip birlikler kullanarak Yavru Ejderhanın dikkati kolayca dağıtılabilmektedir. Bununla birlikteFelaket Kulesi, Yavru Ejderhaya karşı etkili bir savunma mekanizmasıdır. Dilerseniz düşük İksir bedeline sahip birlikleri kullanarak Yavru Ejderhanın dikkatini dağıtabilir veSilahşör gibi hava birliklerine karşı etkin olan birliklerle onu ortadan kaldırabilirsiniz.


İskelet Ordusu (4 İksir)


İskelet Ordusu, Eğitim Kampı tamamlandıktan sonra erişilebilen Destansı bir kara birliği kartıdır. Bu kart kullanıldığı zaman aynı anda 20 İskeletsavaş alanına dahil edilmektedir.
Sayıca üstün olmaları nedeniyle Dev gibi canı yüksek ve yavaş olan birliklere karşı oldukça etkilidirler. Her ne kadar sayıca fazla olsalar bile canları oldukça azdır. Bu nedenle Bombacı birliği veya Oklar büyüsüyle kolayca öldürülmektedirler. Karşıda yer alan birlikler özellikle alan hasarı verebiliyorsa İskelet Ordusu asla kullanılmamalıdır.
İskelet Ordusu kullanılırken daima savunma yönünde kullanılmalıdır. Saldırı yönünde kullanmanız durumunda kolayca ölebilecek olduklarından etkisiz bir strateji uygulamış olabilirsiniz.
Kara Prens (4 İksir)


Kara Prens, Kraliyet Arenası arenasına erişim sağlamayı başaranların elde edebileceği bir Destansı karttır. Kara Prens hızlı ve aynı zamanda alan hasarı verebilen bir birlik olduğu için önemli stratejilerin bir parçası haline dönüşebilmektedir. Prens ile benzer özelliklere sahiptir ancak hızlanıp saldırısını gerçekleştirdiğinde hem hedefe hem de hedefin etrafında yer alanlara hasar verebilmektedir.
Kara Prense karşı koymak istiyorsanız mutlaka canı yüksek olan tek birlikle ona karşı koymaya çalışmalısınız. Alan hasarı verebildiği için bu çok daha doğru bir plan olacaktır. Kara Prensi büyü ile ortadan kaldırmak zor olabilir çünkü sahip olduğu kalkan gelen hasarın bir bölümünü etkisiz bırakabilmektedir.
Kara Prens, Prens birliğini durdurabilecek güçlü bir birliktir. Kalkanı gelen hasarın bir bölümünü karşıladığından onu kolayca ortadan kaldırabilirsiniz. Bununla birlikte Kara Prens ve Prens birlikleri bir araya getirilerek etkileyici bir strateji uygulayabilirsiniz.


Goblin Fıçısı (4 İksir)


Goblin Fıçısı, Goblin Stadyumu arenasına erişim sağlandıktan sonra erişilebilen bir Destansı büyü kartıdır. Goblin Fıçısı haritanın herhangi bir noktasında kullanılabilir ve kullanılan alanda 3 Goblin çıkarmaktadır.
Goblin Fıçısı, Arena Kulelerinin arkasında kalan yapıları ortadan kaldırmak için kullanılabilmektedir. Bunun için öncelikle saldırı yapacağınız taraftaki Arena Kulesinin dikkatini çekecek yüksek cana sahip bir birlik kullanmalısınız. Ardından ise Goblin Fıçısını saldırıyı gerçekleştirmek istediğiniz yapının arkasına göndermelisiniz.
Goblin Fıçısından çıkan Goblinlerin canları düşük olacaktır. Bu sebepten ötürü kullanılırken Arena Kulelerinin hedefinde kalmamasına dikkat edilmelidir. Ayrıca, Oklar büyüsü kullanılarak Goblin Fıçısı henüz patlamadan ortadan kaldırılabilmektedir. Rakibin Oklar büyüsü olduğunu fark ettiğiniz zaman bu duruma dikkat etmelisiniz.
Dondurma (4 İksir)


Dondurma, P.E.K.K.A.’nın Oyun Evi arenasına erişim sağlandığında alınabilir bir Destansı büyü kartıdır. Dondurma, adından anlaşılabileceği üzere uygulandığı alanda yer alan birlikleri belirli bir süre hareketsiz bırakmaktadır.
Dondurma büyüsü Balon ve Domuz Binicisi gibi doğrudan binaları hedef alan birliklerin kulelere erişebilmesi için onlara saldıran birlikleri belirli bir süre dondurmak için kullanılabilmektedir. Dondurma büyüsünün en etkileyici kullanım şekillerinden birisi budur.
Dondurma aynı zamanda savunma yönünde de kullanılabilecek bir karttır. Kral Kulesini tehdit eden bir veya birkaç birliği dondurarak yeniden hamle yapma şansına ulaşabilir ve bu sayede oyunu çevirmeyi başarabilirsiniz.

Zehir (4 İksir)

Zehir, Büyü Vadisi arenasına erişildikten sonra alınabilen Destansı kaliteye sahip bir karttır. Saniyeler içerisinde verdiği hasarla ilgili bölgede bulunan tüm birliklere, binalara ve kulelere hasar verebilir. Hem savunma hem de saldırı yönünde kullanılabilen önemli bir karttır.

Saniye başına verdiği hasar miktarı yaklaşık 10 saniye sürer. Bu süre boyunca mevcut ve yeni kullanılmış olan tüm rakip kartlara hasar verir. Oyuncular genellikle bu büyü kartını nehrin üzerinde kullanırlar ve rakibin bir taraftan hamle yapmasını engelleme yoluna giderler. Bazen ise rakip bina kartı kullanmışsa hem binaya hem de kuleye hasar verecek şekilde bu büyüyü kullanırlar.

Prens (5 İksir)


Prens, Eğitim Kampı tamamlandıktan sonra alınabilen bir Destansı karttır. Prens özel bir yeteneğe sahip karttır. Hareket alanı bulduğu zaman dolum yapmaya başlar ve önüne çıkan bir birlik veya bina olduğunda ona 2 katı fazla hasar verebilmektedir.
Prens olağanüstü derecede iyi bir saldırı birliğidir. Göz ardı edildiğinde tek başına bir kuleyi indirebilecek kadar güçlüdür. Hızlanmaya başlayan bir Prens durdurulmadığı zaman oldukça etkili olabilmekte ve karşısına çıkan birliğe veya yapıya fazlasıyla hasar verebilmektedir.
Prens ve Cadı bir araya getirildiğinde oldukça güçlü bir saldırı stratejisi uygulanabilir. Cadı, İskeletleri ile Prensin yolunu açabilir ve alan hasarına sahip saldırılarıyla hava veya kara birliklerini Prensin önünden çıkarabilmektedir. Bununla birlikte Kara Prens ile kullanıldığı zaman Prens yine benzer sonucu ortaya koyabilmektedir.
Prense karşı kullanılabilecek en etkili kartlar İskelet birliklerini içeren kartlardır. Prensin etrafınıİskelet Ordusu ile çevirebilir veya tam koşu yoluna Mezar Taşı koyarak ona engel olabilirsiniz. Prens sayıca üstün olan kara birlikleri tarafından kolayca durdurulabilir.

Cadı (5 İksir)


Cadı, Eğitim Kampı tamamlandıktan sonra elde edilebilecek bir Destansı karttır. Cadı hayatta kaldığı sürece her 3 saniyede bir 3 İskelet ortaya çıkarır. Bu İskeletler yollarına çıkan hedeflere saldırırlar. Cadı hem kara hem de hava birliklerine saldırıp alan hasarı verebilen nadir birlikler arasında yer alır.
Cadı mutlaka yüksek cana sahip olan birliklerin arkasında kullanılmalıdır. Cadı hayatta kaldığı sürece etkin bir role sahip olabilmektedir. Cadı sürekli olarak İskeletçıkarıyor olsa bile İskeletler kolayca ortadan kaldırılabilmektedir. Başlangıç seviyelerinde Cadıyı Arena Kulelerine yakın kullanabilirsiniz fakat ilerleyen seviyelerde bunu gerçekleştirmeniz çok doğru olmayacaktır. Çünkü Yıldırım büyüsü ile Cadının kolayca icabına bakabilmektedir.
Cadı uygun stratejilerde kullanıldığında can yakıcı olabilmektedir. Prens ve Cadı bir araya getirilerek uygun bir strateji oluşturulabilmektedir. Bunun yanında diğer canı yüksek olan birliklerle yan yana getirerek bu karttan maksimum verim alabilirsiniz.

Balon (5 İksir)


Balon, Kemik Çukuru arenasına ulaşıldıktan sonra elde edilebilen bir Destansı hava birliği kartıdır. Balon, doğrudan binaları hedef alan bir birliktir. Yavaş hareket etmesine rağmen hedefine yaklaştıktan sonra onu birkaç saniye içerisinde ortadan kaldırabilecek güçlü saldırılara sahiptir.
Balon birimleri doğrudan binaları hedef aldığından ötürü uygun bir biçimde desteklenmesi gereken bir birliktir. Onu güçlü büyülerle destekleyerek kuleye yaklaştırabilir ve hedefini yerine getirmesini sağlayabilirsiniz. Benzer durum rakip için de geçerlidir. Bu nedenle rakibiniz Balon kullandığında onu olabildiğince hızlı bir biçimde ortadan kaldırmanız gerekir.
Balon birliğinin en büyük düşmanı Minyon birlikleridir. Bu birlikler Balonu kısa sürede ortadan kaldırabilir ve tehlikenin önlenmesini sağlayabilmektedir. Eğer savunma binaları kullanarak Balon ile başa çıkmak istiyorsanız mutlaka Felaket Kulesi oluşturduğunuz destede yer almalıdır. Felaket Kulesi hem Balonun dikkatini dağıtabilir hem de onu kısa sürede ortadan kaldırabilir.
Balon öldükten sonra düştüğü alanda yer alan birliklere hasar vermektedir. Bu nedenle çoğu zaman onunla mücadele edebilmek için hava birimleri tercih edilmektedir. Balonun canı çok fazla olmadığından kullanıldığı zaman rakibin durumu göz önünde bulundurulmalıdır.

Dev İskelet (6 İksir)


Dev İskelet, Kemik Çukuru arenasına erişim sağlandıktan sonra elde edilebilen bir Destansı birlik kartıdır. Dev İskelet, elinde kocaman bir bomba taşımaktadır. Bu bomba, Dev İskelet öldükten sonra yere düşer ve birkaç saniye sonra patlayarak etrafında yer alan kara ve hava birliklerine hasar verir.
Dev İskelet kullanıldığı zaman birlikleri etrafında toplayabilir ve öldükten sonra bıraktığı bomba sayesinde bu birliklerin ortadan kaldırılmasını sağlayabilir. Benzer stratejiyi kulelere zarar verebilmek için kullanabilirsiniz. Dev İskeletin bıraktığı bomba kulelere de hasar verebilmektedir.
Dev İskeleti durdurabilmek için kullanılacak en uygun kart Felaket Kulesi olarak karşımıza çıkmaktadır. Felaket Kulesi, Dev İskeletin çok fazla yaklaşmasına izin vermeden onu ortadan kaldırabilmektedir ve gereksiz İksir harcanmasına engel olabilmektedir.
Dev İskelet ve Domuz Binicisi bir arada kullanıldığında daha hızlı bir etki oluşabilmektedir. Domuz Binicisi hızlı hareket eden bir birlik olduğu için Dev İskeleti ittirerek onun daha hızlı hareket etmesini ve hedef kuleye hızlıca yaklaşmasını sağlayabilmektedir.
Yıldırım (6 İksir)


Yıldırım, Goblin Stadyumu arenasına erişim sağlandıktan sonra ulaşılabilen bir Destansı büyü kartıdır. Yıldırım büyüsü kullanıldığı zaman etki alanında en yüksek cana sahip olan 3 birliğe veya binaya hasar vermektedir.
Yıldırım büyüsünün en yaygın kullanım şekli canı az kulelere veya binalara hasar vermektir. Bununla birlikteDev veya Dev İskelet gibi canı yüksek olan birlikleri ortadan kaldırabilmek veya bunlara hasara vermek için de kullanılabilmektedir.
Bazı durumlarda Yıldırım büyüsü fazlasıyla etki gösterebilmektedir. Yıldırım büyüsü, Arena Kulelerinin yanında yer alan Barbarlar gibi ortalama cana sahip olan birlikleri ortadan kaldırmak ve aynı zamanda binalara hasar vermek için kullanılabilmektedir.

X-Yayı (6 İksir)


X-Yayı, Barbar Çukuru arenasına erişim sağlandıktan sonra açılan bir Destansı bina kartıdır. X-Yayı oldukça yüksek saldırı mesafesine sahip olduğundan hem saldırı hem de savunma yönünde etkili bir biçimde kullanılabilen bir bina kartıdır.
X-Yayı, düşük cana sahip olan birlikleri hızlı bir biçimde ortadan kaldırabilmektedir. X-Yayı kullanan bir rakiple karşılaştığınız zaman canı yüksek birimleri önden göndererek onun dikkatini dağıtmalı ardından bu binayı ortadan kaldırmalısınız. X-Yayını en rahat biçimde kaldırabileceğiniz yöntem ise Roket büyüsünü kullanmaktır. Roket büyüsü X-Yayını anında ortadan kaldırabilmektedir.
X-Yayı, kendi alanınızdan rakip kulelere saldırı düzenleyebileceğiniz kadar fazla saldırı mesafesine sahiptir. Bunu bir strateji olarak benimseyebilirsiniz ama rakip birliklerin X-Yayına erişmesine izin vermemeye çalışmalısınız. Rakibiniz benzer stratejiyi size uygulayabilecektir. Bu nedenle dikkatli olmalısınız.
Öfke büyüsüyle X-Yayı bir arada kullanıldığında X-Yayının atış hızı yükseltilebilmektedir. Bunu bir avantaj olarak kullanabilir ve hedeflediğiniz kuleyi hızlı bir biçimde yıkabilirsiniz. Fakat bunun için uygun koşulların oluşması gerekmektedir. Rakibiniz size karşı hamle şansı varsa yüksek İksir harcayacağınızdan ötürü zor durumda kalabilirsiniz.
P.E.K.K.A. (7 İksir)


P.E.K.K.A., P.E.K.K.A.’nın Oyun Evi arenasına erişim sağlandıktan sonra ulaşılabilen bir Destansı karttır. Göz ardı edildiği zaman fazlasıyla ölümcül hasarlar verebilen bu birlik, kullanıldığı zaman mutlaka uygun kartlarla desteklenmelidir. P.E.K.K.A.’yı destekleyecek en önemli kart Bombacıkartıdır. Çünkü Bombacı, P.E.K.K.A.’nın arkasında kullandığı zaman verdiği alan hasarı ve uygun mesafesiyle çoğu birliğin üstesinden gelebilme imkanına sahip olabilmektedir.
Bu birlik sadece kara birliklerine saldırabildiği için Minyon veya Yavru Ejderha gibi hava birliklerine karşı savunmasızdır. Yavaş hareket etmesi nedeniyle onu ortadan kaldırabilme konusunda yeterli imkana sahip olursunuz. P.E.K.K.A. özellikle X-Yayı gibi doğrudan binalarınızı hedef alabilecek yapılara karşı etkilidir çünkü canı oldukça yüksek olan bir birliktir.

Golem (8 İksir)


Golem, İnşaatçının Atölyesi arenasına erişim sağlandıktan sonra elde edilebilen bir Destansı kara birliği kartıdır. Golem oyunun en etkili kartları arasında yer almaktadır. Canı yüksektir, yavaş hareket etmesine rağmen iyi derecede hasara sahiptir. Bununla birlikte öldükten sonra 2 tane ufakGolemite ortaya çıkmaktadır.
Oldukça yüksek cana sahip olması nedeniyle Golem, hasar gücü yüksek olan Prens gibi kartlarla bir arada kullanıldığında etkileyici bir strateji oluşturulabilmektedir. Golem ile mücadele etmek için hava birliklerini kullanmayı düşünebilirsiniz. Çünkü Golem öldüğü zaman 2 ufak Golemite ortaya çıkmakta ve bu sırada etrafına ufak miktar da olsa alan hasarı vermektedir.
 

Users Who Are Viewing This Konu (Users: 0, Guests: 1)

Üst