Hızlı Konu Açma

Hızlı Konu Açmak için tıklayınız.

Son Mesajlar

Konulardaki Son Mesajlar

Reklam

Forumda Reklam Vermek İçin Bize Ulaşın

Yaptığınız Siteyi Lisanslayın Çalıntılar Olmasın > İçeri <

FantoiNe

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Katılım
8 Ocak 2014
Mesajlar
100
Tepkime puanı
0
Puanları
0
fantoine"deki kod yazan webmaster arkadaşların başına gelen bir çok olaya şahit oluyoruz. Günlerce uykusuz kalınan gecelerin ardından; ortaya projeler çıkartan coder arkadaşların, yazdığı scriptler, satın alan kişilerin duyarsız davranmaları ya da kasten yapmaları sebebi ile, piyasaya dağılıyor. Piyasaya dağılan bu scriptlere warez diyoruz. Bu tip değerli scriptleri koruma altına almak aslında çok da zor bir işlem olmasa gerek diye düşünürken, internet ortamında bazı bilgi ve belgelere ulaştım daha sonra da sizler için harmanlayarak makale haline getirdim.


öncelikle olayın mantığı; scriptin kodları arasında tüm sayfalarda çıkan bir dosyaya sahip olmanız gerekiyor. PHP bir yazılım için header.php , footer.php , config.php gibi dosyalar ve türevleri buna en uygun dosyalardır. Include yöntemi ile bu dosyaların içine lisans.php dosyasını çekebilirsiniz. Tabiki bu kodların birileri tarafından silinmemesi için kodlarınızı encode yapmanız gerekmektedir. Bunun için en uygun encode yöntemi ioncube programı ile yapılan encode yöntemidir. şu ana kadar çözen olamamıştır. çözdüğünü iddaa edenler yalan söylüyorlardır. Ioncube çözülememiştir,çözelmüşse bile kodlar bozuk bir şekilde çözülmüştür veya işlevini kaybetmiştir. Bu nedenle tavsiye edeceğim en iyi yöntem bu yöntemdir.
Tüm dosyalara include yöntemi ile eklediğiniz lisans.php dosyanızın bağlantı kurduğu bir lisans.txt dosyası vardır. Bu bağlantı işlemi sırasında lisans.txt dosyası dizininde bulunan domain adları lisans kullanımına izin verilen web sitelerini içerir. Bu sayede listede olmayan domainlerde script çalışmayacaktır.


Aşağıda yer alan kodlar lisans.php dosyası içerisinde yer alacak kodlardır. örnekde görüldüğü gibi bu kodlar sayesindelisans.txt dosyası ile bağlantı kuruyor ve bu bağlantının sonucuna göre işlemi yürütüyor. Script için lisans izni verilmiş ise script çalışıyor verilmemiş ise bir uyarı çıkıyor. şimdi gelelim lisanslama kodlarına..

<?php
$cekilecek_text=”

Linkleri sadece kayıtlı üyeler görebilir. Linkleri görebilmek için Üye Girişi yapın veya ücretsiz olarak Kayıt Olun


if (!function_exists(“file”)) { die(“<strong><a href=’http://www.php.net/file’>file</a></strong> fonksiyonu sunucuda yüklü olmalıdır<br /> fonction <strong><a href=’http://www.php.net/file’>file</a></strong> must be installed on the server”); }
function lisanskontrol() {
if (substr($_SERVER['HTTP_HOST'], 0, 4) == “www.”) {
$domainadi = substr($_SERVER['HTTP_HOST'], 4);
} else {
$domainadi = $_SERVER['HTTP_HOST'];
}
return $domainadi;
}
$alanadi=lisanskontrol();
$lisanstext=file($cekilecek_text,FILE_IGNORE_NEW_LINES);
$lisans=array();
foreach($lisanstext as $sayi => $cekveri) {
$lisans[$sayi]=rtrim($cekveri,”\r\n”);
}
if (!in_array($alanadi,$lisans)) {
die(“Lisanssiz Kullanim: “.$alanadi.”<br /> Unlicensed Usage “.$alanadi); exit;
}
?>



Evet yukarıda verilen kodlar ile artık scriptinizi lisanslamış oldunuz.

Eğer lisansladığınız scriptileri yönetmek gibi bir derdiniz var ise bu için daha profesyonel yapılmış halleride mevcuttur.

Linkleri sadece kayıtlı üyeler görebilir. Linkleri görebilmek için Üye Girişi yapın veya ücretsiz olarak Kayıt Olun


 

Users Who Are Viewing This Konu (Users: 0, Guests: 1)

Üst