Hızlı Konu Açma

Hızlı Konu Açmak için tıklayınız.

Son Mesajlar

Konulardaki Son Mesajlar

Reklam

Forumda Reklam Vermek İçin Bize Ulaşın

Darkprates Oyun kuralları ve cezalar

İntifada

Uzman Üye
Uzman Üye
Bursaspor
Katılım
5 Ocak 2014
Mesajlar
1,865
Tepkime puanı
3
Puanları
0
Konum
BURSA
I. Hesaplar:

Tum oyuncular, Darkpirates sunucularinin her birinde yalniz bir hesapla oynayabilir.

1. Coklu (Multi) Hesap:

Her oyuncunun, her bir Darkpirates sunucusunda yalniz 1 (bir) hesabi olabilir. Birden fazla hesaba sahip olan oyuncunun butun hesaplari (menfaat saglasin veya saglamasin), kapatma yaptirimina maruz kalir. Yalnizca saldirilari, kredileri veya herhangi bir degeri arttirmak maksadi ile acilan hesaplar da ayni yaptirima maruz kalirlar. Bir ag uzerinden, birden fazla kullanicinin giris yaptigi durumlarda (Orn: Okul, internet Cafe, Ev vb.); oyuncularin her biri oynadigi serverdan sorumlu operatore, ayni internet agi uzerinden giris yaptiklarini email ile bildirmek zorundadir. Bu oyuncularin, hesap bilgilerinin benzerliklerine de incelemelerde ozel ozen gosterilecektir Soz konusu oyuncular, bu durumlarini gerektiginde kanitlayabilmelidirler. Aksi taktirde coklu (multi) hesap sahibi olarak degerlendirilip, hesap kapatma yaptirimina maruz kalirlar. Ayni internet agi uzerinden giris yapan hesaplar arasinda saldiri kesinlikle yasaktir! Ayrica ayni internet agi uzerinden giris yapan birden fazla oyuncu, tek bir hedefe es zamanli ve/veya ardisik zamanli saldirida bulundugunda kapatma yaptirimina maruz kalir.

Ceza:

Suresiz kapatma (Butun hesaplar)

2. Hesap Paylasimi:

Bir hesabin, farkli kisiler tarafindan oynanmasidir. Hesap paylasimi yasaktir! Bir hesabin ancak bir sahibi olabilir ve bir kisi tarafindan oynanabilir. Aksi taktirde ilgili hesap yaptirima maruz kalir.

Ceza:

1. Suc: 7 gun kapatma
2. Suc: Suresiz kapatma

3. Hesap Bakiciligi:

Bir hesabin, ayni sunucuda hesabi bulunan bir baska oyuncu tarafindan da gecici ve/veya uzun sureli olarak oynanmasidir. Hesap bakiciligi yasaktir! Bir hesabin ancak bir sahibi olabilir ve bir kisi tarafindan oynanabilir. Tum oyuncular, Darkpirates sunucularinin her birinde yalniz bir hesapla oynayabilir. Aksi taktirde ilgili hesaplar kapatma yaptirimina maruz kalir.

Ceza:

Suresiz kapatma (Butun hesaplar)

4. Hesap Degisimi/Deviri (Transfer):

Uyelik cesidi, hesap veya oyuncu tipi ayrimi olmaksizin her kullanici; mevcut ve o an kullanilmakta olan e-posta adresi uzerine kayitli bulunan hesabini ilgili oyun operatorune bildirmeksizin devredemez. Yine hesabinda kayitli bulunan e-mail adresini, iligi oyun operatorune bildirmeksizin degistiremez. Aksi taktirde hesap izinsiz devir yapilmis gibi islem gorur ve yaptirima maruz kalir. Ayrica oyuncu tarafindan yapilan sikayetler ve istekler (transfer ile ilgili olarak) gelecekte veya devir aninda, hicbir sekilde degerlendirilmeyecektir. Oyun operatorunden habersiz yapilan devirlere bagli olusabilecek hasarlar icin hicbir sekilde hesap yedeklemesi veya kurtarmasi yapilmayacaktir. Oyun operatorleri yalnizca iki hesabin kolayca transferlerini saglamazlar, ayni zamanda guvenliklerini de saglarlar (hileye/sahtekarliga karsi). Izinsiz yapilan devirlerde, hesabin guvenliginden hesap sahibi sorumludur.

Ceza:

1. Suc: 7 gun kapatma
2. Suc: Suresiz kapatma

5. Hesap Satisi:

Hesap satisi kesinlikle yasaktir! Kullanicinin kendi sahip oldugu kaynaklari, hesabi direk satis, acik artirma ya da herhangi bir sekilde baska kullaniciya satmasi kesinlikle yasaktir. Soz konusu durum da ilgili hesap kapatma yaptirimina maruz kalir.

Ceza:

Suresiz kapatma

6. Hesap Guvenligi:

Darkpirates Türkiye sunucularindaki hesaplarin guvenligi, tamamen oyuncularin sorumlulugundadir. Bu konuda ihmal ve korunamamadan kaynaklanan herhangi bir hak kaybina ugranmasi durumunda, sorumluluk hicbir sekilde kabul edilmemekle birlikte, olusabilecek hasarlar icin hicbir sekilde hesap yedeklemesi veya kurtarmasi yapilmayacaktir. Oyuncularin boyle bir talepte bulunma hakki da bulunmamaktadir.

Ceza:

Bu kurala ait yaptirim yoktur.

7. Hesap Hirsizligi:

Bir baska oyuncunun sahip oldugu kaynaklarin ve hesabin hirsizligini yapan oyuncu, tespit edildiginde Darkpirates Türkiye sunucularindaki butun hesaplari kapatma yaptirimina maruz kalir.

Ceza:

Suresiz kapatma

II. Oyunun Teknik Hatalari Ve Hatalarin Kullanilmasi (Bug Using):

Oyunun herhangi bir programcilik hatasini, teknik acigini vb. hicbir kullanici lehinde kullanamaz. Bu kesinlikle yasaktir! Her kullanici buldugu hatalari oyun yoneticilerine (Game Admin) mumkun olan en kisa zamanda bildirmekle yukumludur. Bu ve benzeri teknik hatalardan, aciklardan faydalanarak oyun icinde avantaj saglayan ilgili hesap/hesaplar kapatma yaptirimina maruz kalir. Ayni ceza uygulamasi, oyuncunun buldugu veya bildigi hatayi oyun yoneticilerine bildirmemesi sonucunda da gecerli olacaktir. Hesap isimlerinde illegal/yasak karakterler kullanarak hile yapmak veya oyun akisina zarar vermek, lehte avantaj saglamak da bu maddeye tabidir ve ayni yaptirim uygulanir.

Ceza:

Suresiz kapatma (SGO/Game Admin)

III. Oyun Teknolojisine Mudahale:

Yuklenmeler veya metodlar normal oyun akisini bozabilir veya aksatabilir. Oyun icerisinde kullanilmak uzere tasarlanmis yari otomatik (partikuler) veya tam otomatik skriptler, programlar vb. ve/veya oyun veritabani veya dahili komutlari ile islem yapabilecek harici ve/veya entegre her yazilim, ip degistirici programlar ve siteleri, proxy programlari ve siteleri kullanimi tamamen yasaktir! Tespiti halinde ilgili hesaplarin direkt olarak kapatilir. Bu ve bunun gibi ihlallerin yol acacagi hasarlar karsiliginda tazminat davasi acilarak hasarin karsilanmasi talep edebilir.

Ceza:

Suresiz kapatma (SGO/Game Admin)

IV. Tehdit/Santaj, Hakaret, illegal ve Reklam Icerikli Metin:

"Sanal Hayat" (Siber) ile "Gercek Hayat" (Fiziksel) birbirinden farkli ve ayridir. Bu bakimdan, oyun ile her sekilde ve her bicimde ilgisi olan/olabilecek konulardan dolayi gercek hayata yonelik yapilabilecek her turlu tehdit, santaj ve/veya hakaret, illegal ve reklam icerikli metin/mesaj, toplumda infial yaratan guncel olaylar ve tartismalar, yargiya intikal etmis ve hala yargi sureci devam eden davalar, uygunsuz nick, uygunsuz anlam tasiyan kisaltmalardan olusan nick, uygunsuz ittifak isimleri (Kurucu/yonetici cezalandirilir), mesaj ve/veya kullanici kontrolunde ve oyun icerisinde bulunan herhangi bir yer/deger/arac gerec, genel ahlaka aykiri bicimde doldurulamaz/yazilamaz ve/veya diger oyunculara gonderilemez. Aksi taktirde ilgili hesaplar kapatma yaptirimina maruz kalir. Ayrica ismini/unvanini kendisinden baskasinin kullanma hakki olmayan insan (Ataturk gibi), olay ve/veya orgutlerin isimlerinin ve/veya fasist lider isimleri/unvanlarinin yazi/mesaj/rumuz (nick) ve/veya kullanici kontrolunde bulunan herhangi bir alanda kullanilmasi kesinlikle yasaktir ve ilgili hesap kapatma yaptirimina maruz kalir. Orn: Herr Fuhrer, Hitler, Mussolini, SS, Nazi ve/veya teror orgutu isimleri vb.

Ceza:

1. Suc: 7 gun kapatma
2. Suc: Suresiz kapatma

**Uygunsuz isimli ittifaklar dagitilir. Ceza kurucu/yoneticiye verilir.

**Cirkin/hakaret, reklam iceren kullanici isimleri editlenir. Suresiz kapatilir.

**Kullanici kontrolunde bulunan alanlardaki uygunsuz metin vb. editlenir.

Ozel Durum:

Aile, namus ve temel ahlaki degerlere direkt taciz, gercek hayata yonelik tehdit ve santaj halinde: Suresiz kapatma

V. Saldiri Ihlali (Bashing):

1. Tanimlar/Yasaklar:

Bir oyuncuya, bir gun (24 saat) icerisinde (Ilk saldiri saatinden itibaren 24 saat) maksimum 5 (bes) saldiri yapilabilir. Bu kuralin asilmasi "bashing" olarak tanimlanir. Bashing yapmak yasaktir ve cezalandirilir.

2. Ozel Durumlar:

Oyun icinde yalnizca bir oyuncuya kasitli/yonelik olarak bashing kuralina uygun sekilde de olsa, tekrarlayan bicimlerde saldirilarla oyunu oynamasini ve gelismesini engelleyici niteliklerle de olsa yapilan saldirilar yasaktir ve oyun operatorleri tarafindan saldiran oyuncu cezalandirilir. Bir oyuncu 3 gun (72 saat) icerisinde (Ilk saldiri saatinden itibaren 72 saat) maksimum 14 saldiri yapabilir. 3 gun (72 saat) icerisinde 15 saldiri yapmak da ozel durumlar kapsamindadir. Bu durumda ilgili hesap yaptirima maruz kalir.

Ceza:

1. Suc: 3 gun
2. Suc: 7 gun
3. Suc: 14 gun
4. Suc: Suresiz kapatma

VI. Davet Linki Kullanimi:

Linki ana sayfaniza yerlestirebilir, forumda imzanizda (herhangi bir sekilde gizlemeden) kullanabilir veya arkadaslariniza gonderebiirsiniz. Linki bir web sayfasi altinda saklamak/gommek (Kisiye tiklamak icin secme hakki vermeden), irc sunucularinda kullanmak, chat odalarinda, forumlarda (post icinde), adres defterlerinde kullanmak yasaktir. Ayrica operatorun talep etmesi halinde oyuncu durumu izah etmekle yukumludur. Aksi taktirde ilgili hesaplar kapatma yaptirimina maruz kalir.

Ceza:

Suresiz kapatma (SGO/Game Admin)

VII. Oyun Disi Platformlarda Islenen Suclar:

Darkpirates sunucularinda hesabi bulunan tum oyuncular; ayni zamanda forum, IRC ve Darkpirates projesi kapsaminda kullanicalara acik bulunan butun platformlarda, mevcut kurallari bilmek ve uygulamakla yukumludur. Bir oyuncu, soz konusu platformlarda herhangi bir nedenden dolayi cezali duruma duserse, oyun yoneticisi tarafindan gerekli goruldugu taktirde Darkpirates Türkiye sunucularinda oyuncuya ait butun hesaplar kapatma yaptirimina maruz kalir.

Ceza:

Suresiz kapatma (SGO/Game Admin)

VIII. Oyun Operatorlerine Tehdit/Santaj, Kufur ve Hakaret:

Oyun yoneticilerinin sahsina, oyuncu tarafindan herhangi bir iletisim araci ile tehdit/santaj, kufur ve hakaret edilmesi durumunda, Darkpirates Türkiye sunucularinda oyuncuya ait butun hesaplar kapatma yaptirimina maruz kalir.

Ceza:

Suresiz kapatma

IX. Oyun Operatorlerini Yaniltma:

Oyuncular; operatorlere yaptiklari basvurularda, kurallar cercevesinde istenilen bilgileri ve dokumanlari vermekle yukumludur. Soz konusu istenilen evrakta (kasti veya degil) tahrifat yapilmasi kesinlikle yasaktir! Tespitinde, Darkpirates Türkiye sunucularinda oyuncuya ait butun hesaplar kapatma yaptirimina maruz kalir.

Ceza:

Suresiz kapatma

X. Oyun Operatorlerinin Kararlari (Kararin Kaldirilmasi/Geri Alinmasi):

Bir Darkpirates sunucusunda yetkili oyun operatorunun vermis oldugu bir karardan ancak kendisi ve/veya kendisinden sorumlu olan ustleri (SGO/GA) geri donebilir/karari geri alabilir veya yururlukten kaldirabilir.

Ceza:

Bu kurala ait yaptirim yoktur.

XI. Geri Odeme (Hesap):

1. Oyuncu eger programlamadan veya Darkpirates takimindan kaynakli bir sorun yuzunden dezavantajli duruma duserse veya hesabinda sorun olusursa, genel olarak bu durum oyuncuya hesabinin zarar gormeden onceki haline geri dondurulmesini talep etme hakki vermez (Orn: Yedekten donme).

2. Oyuncu, sorununu bildirdigi oyun operatorunun kararindan herhangi bir sebeple suphe ederse veya hatali bulursa, ayni sunucuda gorev yapan bir diger oyun operatorune ayni sorundan dolayi basvuru yapamaz! Direkt olarak bir ust kademeye (SGO: Super Game Operator) basvurmak zorundadir. Aksi taktirde ilgili hesap yaptirima maruz kalir.

Ceza:

Kural ihlalinin tespit edilmesi durumunda ilgili oyuncu, sorumlu SGO tarafindan 7 gun sure ile cezalandirilir.

XII. Oyundan Atma/Cezalandirma:

Yukaridaki kurallarin herhangi bir sekilde ihlali, oyuncunun hesabinin sureli ceza almasina, kapatilmasina (suresiz) veya uyari almasina yol acar. Cezalar veya kurallar hakkinda daha fazla bilgiyi, Darkpirates sunucularinda, forumlarinda veya OGame IRC kanallarindaki yoneticilerden alabilirsiniz. Darkpirates takimi uyeleri, kurallari en dogru sekilde uygulamak, adalet anlayislarini ve bilgilerini bu kurallari en iyi sekilde uygulamak icin kullanacaklarini beyan etmis kisilerden olusur.

Ceza:

Bu kurala ait yaptirim yoktur.

XIII. Genel Isletme Sartlari (GIS):

Oyuncu, genel isletme sartlarini, milliyeti, ulkesi (Orn: Kanunlari), yasi, dili vb. sebepler ile kabul edemeyebilir. Bu sekilde oynamasi oyuncuya herhangi bir yasal olmayan yukumluluk/sorumluluk yuklemez. Dogru durumda, her oyuncu esit sartlara sahiptir. Bu oyun Turkcedir ve oyun dili de Turkcedir. Eger bir oyuncu, oyun icinde Turkce olmayan bir mesaj alirsa ve bundan dolayi sikayette bulunursa, mesaji gonderen kisi cezalandirilabilir.

Ceza:

Bu kurala ait yaptirim yoktur.

XIV. Oyun Kurallarinin Degistirilmesi:

Oyun kurallari genel olarak degismeyecektir. Fakat oyunun gelisimi, ileride olusabilecek durumlar icin oyun kurallarinda durumlara mudahale/senkronizasyon amacli degisiklikler yapilabilir, Darkpirates takimi bu kurallari degistirebilme hakkini sakli tutar. Bu nedenle herhangi bi degisiklik olmasi ihtimaline karsin oyun kurallarinin duzenli olarak okunmasi tavsiye edilmektedir.

Ceza:

Bu kurala ait yaptirim yoktur.

**Darkpirates Turkiye Takimi tarafindan Oyun Kurallarinda degistirme, duzenleme veya ekleme yapilabilir. Butun oyuncular guncellemeleri takip edip, kurallari bilmek zorundadir.

Darkpirates Türkiye Takiminiz..​
 

Users Who Are Viewing This Konu (Users: 0, Guests: 1)

Üst