Hızlı Konu Açma

Hızlı Konu Açmak için tıklayınız.

Son Mesajlar

Konulardaki Son Mesajlar

Reklam

Forumda Reklam Vermek İçin Bize Ulaşın

İkariam - Antik Çağı Yaşa!

BOMBFACTORY

Uzman Üye
Uzman Üye
Trabzonspor
Katılım
5 Ocak 2014
Mesajlar
3,333
Tepkime puanı
6
Puanları
136
İkariam İle Antik Çağı Yaşa!

Denizin sesi, beyaz kumlu bir sahil ve güneş! Akdenizde bir yerlerde küçük bir adada antik bir uygarlık doğuyor. Bir çağın zenginliği senin yönetiminde ve keşif başlıyor. Ikariama hoş geldin



Oyun Kuralları

* Kurallar her zaman GIS ile bir butundur.
* Sürekli e-posta adresinin haricinde atılan e-postalar dikkate alınmaz.
* Oyun yönetimi tarafından açıklanan kuralları bilmemek mazeret değildir. Tüm oyuncular kuralları bilmek zorundadır.
* Oyuncu herhangi bir konuda operatöre şikayette bulunacaksa, bulunacağı şikayetin zaman aşımı süresi (tatil,hastalik vs. harici) 7 gündür. Şikayet konusu olayın gerçekleşmesi ile şikayet arasında 7 günden fazla zaman geçti ise şikayetler değerlendirilmez.
* Herhangi bir oyuncu, herhangi bir şekilde server çöküşünden ya da program hatasından olumsuz etkilenirse, kaydının ve durumunun tekrar bu sorundan önceki hale getirilmesini talep edemez.
Eger her hangi bir noktayı anlayamadınız veya ceza aldı iseniz lütfen irc sohbet sunusuna gelerek veya mail sistemi vasıtasıyla Oyun Operatörleri ile iletişim kurunuz.

Hesaplar ile ilgili bildirimler ve şikayetlerin güvenlik kuralları nedeniyle sadece sahiplerinden kabul edilecegini/sahipleriyle paylaşılacagını belirtiriz.


I. Multi Hesap


Her oyuncu dünya başına sadece 1 kayıt açabilir ve oynayabilir. Aynı dünyada bir kişi tarafından açılan ya da oynanan birden fazla kayıt, tespit edildikleri anda silinmek üzere dondurulurlar.
Aktif ya da pasif, saldırı, hammadde tarlası, maden takviyesi ya da sadece mesaj yazma amaçlı yani ne olarak kullanılırsa kullanılsın birden çok kayıt açmak kesinlikle yasaktır!

** Bu konuda üzeri tekrar çizilmesi gereken 2 önemli nokta :

* Bir kişinin birden fazla hesap açması multi kayıt olduğu gibi, farklı kişilerin açtığı ve sahibi olduğu kayıtları, tek bir veya aynı serverda ya da hic bir serverda oyuncu olmasa da sahibi dışında başka bir kişinin kişinin bakıcılık izni harici kullanması durumu da multi hesap kapsamında değerlendirilebilir.
* Destek amaçlı kullanılması ya da kullanılmaması bir şey değiştirmez, sıfır puanlı dahi olsa multi hesap yasaktır.

Aynı bağlantıyı kullanan hesap sahiplerinin veya birden fazla internete bağlı bilgisayarın bulunduğu yerlerde (okul, internet cafe, isyeri, vb.) düzenli olarak oyuna giren kişinin, bu durumunu bildirilmesi zorunludur.

* Aynı IP üzerinden bağlanan hesaplar arasında, iznin verildiği tarihten bittiği tarihe kadar geçen tüm sürede; ticaret, hibe, saldiri, vb. her türlü askeri / ticari hareket yasaktır
* Aynı IP'yi kullanan hesapların, aynı bilgisayardan, (bakıcılık izni hariç) aynı zamanlarda giriş yapmaları yasaktır. Aynı bilgisayarda bir hesap kapanmadan, diğer hesap açılmamalıdır.
* Aynı IP'den giriş bilgisinin yöneticilere bildirilmesi, oyunculara asla ilgili hesaplar arası bakıcılık hakkı vermez.
* Aynı IP bildirimi, hesap devredildiği zaman geçerliliğini yitirir.
* Aynı IP'den giriş bilgisi verilse de verilmese de; şüpheli bir durum ortaya çıktığında bu IP adresinden birden çok oyuncunun bağlandığını kanıtlamak, oyuncuların sorumluluğundadır. Aksi taktirde buradan açılan tüm kayıtlar dondurulur. O IP üzerinden oynanan oyunlar paralellik gösterirlerse, ceza gerektiren bir durum ortaya çıkar, multi kayıt kapsamına dahi sokulabilir.


II. Hesap Bakiciligi


Her bir hesap aynı zamanda sadece bir oyuncu tarafından yönetilebilir, tek istisnası hesap bakıcılıgıdır.

Hesap Bakıcılıgına izin verilen durumlar:

Hesap bakıcılıgı aşagıdaki şartlar çerçevesinde oyuncuya kendisine verilen hesabı yönetme hakkı tanır:

* Bakıcılık yapılacak kaydın sahibi tarafından oynadıkları dünya operatörüne,

Bakıcılığın başlayacağı tarih, saat ve süresi
Bakıcı olacak kişinin bilgileri (hangi dünya, hangi hesap ve İD sini)

içeren e-posta atılması gerekir. e-posta ın atılmasının ardından cevabın beklenmesine gerek yoktur.

* Bakıcılık yapılan hesaba zarar vermeye veya yagmalamaya yönelik bir saldırı olmadıgı sürece birlik hareketi yapılamaz. Böyle bir durumda birlikler bakılan hesaba ait şehirlerden birisine konuşlandırma veya nakliye olarak gönderilerek korunabilir.Birlikleri harekete geçirmeye ihtiyaç duyacagınız durumlarda gelen bir saldırıya müdahale edemeyebilirsiniz.
* Bir hesaba bakıcılık maksimum 12 saat süresince devam edebilir.(Süre aşımı ihtiyacı olması durumunda Oyun Operatörünün izni gereklidir.)
* Bu süre, e-postada belirtilmemişse, yöneticilere e-postanın atılması ile başlar.
* Bir kayıt bir kere bakıcıya bırakıldıktan sonra yeniden bakıcıya bırakılabilmesi için en az 7 gün geçmesi gerekir.
* Bakıcılık süresi oyunun gerçek sahibi hesaba giriş yaptıgı anda sona erer.
* Yeni bir dünyada(sunucuda) ilk 3 hafta boyunca hiç bir hesaba bakıcılık yapılamaz.


Bakıcı, bakıcılık süresi boyunca şunları yapabilir:

* Bina inşa etmek veya araştırma yapmak için kaynakları harcayabilir.
* Tehlike oluşturan ani saldırılarda, sadece nakliye veya konuşlandırma seçeneklerini kullanarak birlikleri hesabın kendi şehirlerinden birine göndererek koruyabilir.
* Hesabı tatil moduna alabilir.

Bakıcı şunları yapamaz:

* Ne bakılan hesabın şehirleri arasında ne de başka şehre nakliye yapamaz.
* Savunma binaları veya birlikler için kaynak harcayamaz.
* Son 7 gün içerisinde bir hesaba bakıcılık yaptıysa bakıcılık yapamaz.
* Hesabı tatil modundan çıkaramaz.
* Hiç bir hesap özelligini degiştiremez/silemez.

III. Hesap Devri


Dünya içerisindeki hesap devirleri yalnızca Oyun Operatörünün yardımı ile yapılabilir.

Dünya içi hesap degisimlerinde veya hesap hibelerinde oyuncular e-mail adreslerini degistirmedikce hic bir şikayetleri işleme alınmayacaktır. Sadece hesabın sürekli mail adresinden gelen şikayetlerin dikkate alınacagı unutulmamalıdır.

Eger bir hesap devri yapılırsa, tekrar devredilmeden önce üzerinden en az 28 gün geçmelidir.

Hesabı alan oyunun yeni sahibi, hesap degisimini takiben 12 saat içerisinde e-mail adresini degiştirmelidir.
Bir kaydın sahibi, o kayıttaki sabit e-posta adresinin sahibiyle ayni kişidir.
Değişiklik işlemi için, kaydın sabit e-posta adresinden Üst Oyun Operatörüne (SGO);

Hesap adı ve ID si:
Hesabın sabit e-posta adresi:
Hesabın yeni e-posta adresi:
Hesabın varsa yeni adı:

bilgilerini içeren e-posta atılması ve onay beklenmesi şarttır.

* Devredilecek hesaplar tatil moduna alınmalıdır. Tatile alınmadan devir istenmesi durumunda tüm sorumluluk oyunculara ait olacaktır.
* Bir hesapta yeniden mail değişimi yapılabilmesi için en az 28 gün geçmesi gereklidir. Dünyalarin açılışını takip eden ilk 45 günde de hesap devri yapılamaz.
* Hesabın açılışından itibaren verilmiş olan cezalar, hesabın sicilinden silinmez. (örneğin; hesap daha önce 2 kez hakaretten ceza almış ve yeni sahibi 1 kez hakaret etmişse, hesap silinmek üzere kapatılır.)

IV. Bashing


24 saatlik zaman diliminde bir oyuncunun sahip oldugu her hangi bir şehre 6'dan fazla saldırıya izin verilmez.

Bir oyuncuya o oyuncunun şehrini geliştirmesine olanak vermeyecek şekilde saldırılması yasaktır.Bir şehre 3 gün boyunca, ardarda 6 kez saldirilamaz.

Herhangi bir oyuncuya ait bir koye 24 saat içinde en fazla 6 saldırı yapılabilir. 24 saat, ilk saldırı filosunun koye vardığı andan itibaren başlar.

Limit savunan oyuncunun tüm koylerini kapsamaz, her koy için kural ayrı uygulanır.

Kural ihlalini olusturan saldırılarda elde edilen kazançlar ceza sonunda savunana geri yollanır.

Sadece İttifakınız bir başka ittifak ile savaş halindeyse bashing'e izin verilir. Savaş resmi Ikariam.net forumunda dogru yerde ve forumdaki kendine özgü kurallara uygun olarak ilan edilmiş olmalıdır.

a) Bir ittifakın savaş açabilmesi için; İkariam Forumunda Oyuncular Arası DIPLOMASI-Ilgili Dünya bölümünde aşağıdaki bilgilerin net olarak belirtilmesi gerekir :

Savaş açan ittifağın tam ismi
Savaş açılan ittifağın tam ismi

b) Aynı zamanda savaş açan ittifak kurucusunun forumdaki bildirinin aynısını Dünya operatörü ve SGO suna, sürekli e-posta adresinden atacağı e-posta ile ulaştırması gerekir.

* Forumdaki bildiri başlığına oyun yöneticilerinden birisinin onay mesajı yazması ile 12 saatlik saldırmazlık süresi ve arkasından resmi olarak savaş başlar.
* 2 ittifak birbiriyle savaş halindeyken aralarında 6/24 kuralı geçersiz kalır. Yani herhangi bir saldırı sayısı kısıtlaması söz konusu değildir.
* 12 saatlik saldırmazlık süresinde saldırı yapılamaz, yapılırsa saldırı kuralı ihlali olur ve tazminat ödenmesi gerekir. Tazminatın ödenme süresini oyun yöneticisi belirleyecektir.
* Savaş açılan ittifak, deklarasyonu onaylamak zorunda değildir.
* Bir savaş, onay tarihinden itibaren en fazla 1 ay sürer.
* Onaydan 1 ay sonra istenirse yeni bir savaş deklarasyonu yapılabilir ancak sona erdirildiği açıklanmayan savaşlar 1 ay sonra berabere bitti sayılarak sona erdirilir.
* Savaş ilanında ittifak isimleri hatalı yada eksik bildirilirse ilan geçersiz olur.

Sadece ittifaklar arası savaş açılabilir. Ittifağı olmayan oyuncular savaşa asla dahil olamazlar.Kural açığından yararlanma çabalarında, ilgili kesimler "savaş kuralı ihlalinden" ceza alacaktırlar.

Not: Saldırı birlikleri tamamen yok edilmişse saldırı bashing kapsamında degerlendirilmez.

V. Ticaret/Takas ve Tazminat ödemesi Esnasında Saldırı


Ticaret yapmakta olan oyunculardan birisi ticaret karşılığı olarak gönderdiği madeni kendi saldırıp alamaz. Aynı şekilde daha önce herhangi bir nedenle ilgili oyuncuya karşı saldırı kuralı ihlali veya başka bir nedenle zarar tazmini cezası almış ve halen ödeme yapmakta olan bir oyuncu karşı tarafa saldıramaz.

Ticaret veya tazminat ödemesi olarak gönderilen madenlerin anlaşmalı olarak ittifak üyesi veya arkadaş olan 3. sahıslar tarafından saldırılarak alınması durumunda oyun yöneticileri oyuncular arasındaki geçmiş ilişkilere bakarak Hile kararına varabilirler. Bu durumda ilgili kayıtlar kapatılır.

VI. Pushing


Her hangi bir hesabın kendisinden düşük puandaki başka bir hesaptan kaynaklar konusunda haksız kazanç saglamasına izin verilmez.

Bunları kapsar ancak bunlarla sınırlı degildir:

* Kaynakların düşük puanlı hesaptan yüksek puanlı hesaba karşılıksız olarak aktarılması.
* 48 saat içerisinde ödenmeyen borçlar.
* Yüksek puanlı oyuncu tarafından 48 saat içerisinde karşılıgı gönderilmeyen ticaretler.
* Yüksek puanlı olan oyuncuya, haksız kazanç saglar şekilde dünyaya - özel oranların dışındaki oranlarda yapılan kaynak ticareti.

Maden takası / ticareti iki oyuncu arasında hammadde nakliyesi ile yapılabilir.

* Madenlerin değiştirilme oranı:

Dünyalarda aksi belirtilmedikçe uygulanacak oranlar:

Yapi malzemesi x2 = kristal = mermer = üzüm

* Bir oyuncu kendisinden düşük puanlı bir oyuncu ile ticaret yaparken, bu oranları kendi lehine değiştiremez! Verilen oranlara tam olarak uyulmalıdır. Ufak bile olsa yüksek puanlı lehine sapmalar yapmak yasaktır.
* Düşük puanlı oyuncu lehine oranlar değiştirilebilir.
* Bu transferler karşılıklı olarak, 48 saatlik zaman dilimi içinde bitirilmelidir.

Not:

* Harac yoktur .Yüksek puanlı oyuncuların zorlamasıyla haraç ödeyen oyuncular bu sekilde bile gonderdigini iddia etse her iki oyuncuda pushing kapsamında degerlendirilir
* Pushing cezasından sonra, kaynakları mutlaka size en yakin yonetici sehrine iade etmek zorundasınız.


VII. Ittifak yardımı



Bir saldırıdan sonra ittifak, saldırıya uğrayan üyesine, zarar çeşidi ve miktarına uyacak şekilde maden yardımı yapabilir.

Ancak bunu yapmadan önce saldırı alan oyuncu, sürekli e-posta adresinden dunya operatörüne,

Savaş raporunun tamamını
Toplam zararını
Yardım edecek oyuncuların listesini

içerecek e-posta atması ve onay beklemesi gerekir.

* Yardım kaybın çeşidinde olmalı ve bu kaybı geçmemelidir. (örneğin, 350k odun 50 kristal kayıp veren oyuncuya 400 mermer yollanmamalıdır)
* Operatörden izin alınan tarih ve saatten itibaren operatör ayrıca bir zaman belirtmediği takdirde, yardım edecekler listesinde adı geçen ittifak üyeleri, 48 saat içerisinde ittifak, oyuncunun kaybını karşılayabilir. Bu sürenin aşılması kesinlikle yasaktır.
* Ittifak yardımına sadece ittifak üyeleri katılabilir, ve de yukarıda da yazdığı gibi, operatörden izin istemek ve onay gelmesini beklemek şarttır, aksi taktirde kural ihlali oluşur ve izinsiz hibe sebebiyle ilgili kayıtlara ceza verilir.

Saldırıyı yapan taraf(lar) savaşta askeri birimlerinin bir kısmını yada tümünü kaybetse bile bu savaş için asla ittifak yardımı alamazlar.
 

Users Who Are Viewing This Konu (Users: 0, Guests: 1)

Üst