Hızlı Konu Açma

Hızlı Konu Açmak için tıklayınız.

Son Mesajlar

Konulardaki Son Mesajlar

Reklam

Forumda Reklam Vermek İçin Bize Ulaşın

Türk Silahlı Kuvvetleri Eğitim - Öğretim Kurumları Başvuru Koşulları

Kanatayak

Fahri Üye
Fahri Üye
Katılım
29 Ocak 2014
Mesajlar
1,434
Tepkime puanı
1
Puanları
136
Konum
Trabzon
TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ EĞİTİM-ÖĞRETİM KURUMLARI



KARA, DENİZ VE HAVA HARP OKULLARINA GİRMEK İSTEYEN KIZ VE ERKEK ADAYLARIN DİKKATİNE!

GENEL BAŞVURU KOŞULLARI


1. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
2. Yapılacak arşiv araştırması ve soruşturma sonucunda şüpheli ve sakıncalı halleri bulunmamak,
3. Herhangi bir nedenle askerî okullardan çıkmamış/çıkarılmamış, sivil okullardan çıkarılmamış olmak,
4. TSK Sağlık Yeteneği Yönetmeliğinde yer alan Askerî Okullara girecek öğrenci adaylarına ilişkin sağlık kriterlerine sahip olmak,
5. 2011 Yılı Yükseköğretime Geçiş (YGS) ile Lisans Yerleştirme Sınavına (LYS) katılmış ve tespit edilecek taban puanı almış olmak,
6. Herhangi bir mesleğe yönelik olmayan ve ÖSYS Kılavuzunda yer alan okul türlerinden:
a. 11033 Anadolu Lisesi (Yabancı Dille Öğretim Yapan Resmi Liseler)
b. 11058 Fen Lisesi
c. 11017 Lise (Resmi ve Gündüz Öğretim Yapan Liseler)
ç. 11106 Lise, Özel Lise (Yabancı Dil Ağırlıklı Program Uygulayan Liseler)
d. 11066 Özel Fen Lisesi
e. 11025 Özel Lise
f. 11041 Yabancı Dille Öğretim Yapan Özel Lise
g. 30028 Lise Programı
ğ. 30077 Lise Programı (Yabancı Dil Ağırlıklı)
h. 50027 Anadolu Öğretmen Lisesi,
ı. 50019 Öğretmen Lisesi,
Deniz Harp Okulu ve Hava Harp Okulu için Fen Bilimleri alanından mezun olmak, Kara Harp Okulu için Fen Bilimleri veya Türkçe-Matematik alanından mezun olmak,
7. En fazla 20 yaşında olmak (1991 ve sonrası doğumlu) (yaş düzeltmesi yaptıranların düzeltmeden önceki yaşı dikkate alınır.)
8. 2011 yılı Haziran döneminde mezun olacak durumda olmak veya dönemine bakılmaksızın 2010 yılında mezun olmak.
9. Şehit, malul gazi ve muharip gazi çocuklarından belirlenecek baraj puanının %90’ını alanlar, ikinci seçim aşamalarına davet edilecektir. Seçim aşamalarında başarılı olan ve %5 kontenjanına giren adaylar Harp Okullarına girmeye hak kazanacaktır.
10. Kendisinin, annesinin, babasının, kardeşlerinin ve velisinin;
a. Tutum ve davranışları ile yasa dışı, siyasî, yıkıcı, irticaî, bölücü ideolojik görüşleri benimsememiş, bu gibi faaliyetlerde bulunmamış veya bu gibi faaliyetlere karışmamış olmak,


b. Türk Silâhlı Kuvvetlerinin manevî şahsiyetine gölge düşürmemiş ve askerliğin şeref ve haysiyeti ile bağdaşmayacak fiil ve hareketlerde bulunmamış olmak,
c. Toplumca tasvip edilmeyen ve uygun görülmeyen kazanç yollarında çalışmamış ve hâlen çalışmamakta olmak,
ç. Devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlar ile basit ve nitelikli zimmet, irtikâp, iftira, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, yalan yere tanıklık, yalan yere yemin, cürüm tasnii, ırza geçmek, sarkıntılık, kız, kadın veya erkek kaçırmak, fuhşiyata tahrik, gayri tâbiî mukarenet, dolanlı iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçlar ile istimal ve istihlak kaçakçılığı hariç olmak üzere kaçakçılık, resmî ihâle ve alım ve satımlara fesat karıştırma, Devlet sırlarını açığa vurma suçlarından birinden mahkûmiyeti bulunmamak.
11. Taksirli suçlar hariç olmak üzere, affa veya zamanaşımına uğramış yahut para cezasına çevrilmiş veya ertelenmiş hükümlülüklerine ilişkin kayıtları adlî sicilden çıkartılmış olsa bile bir cürümden hükümlü bulunmamak veya soruşturma altında olmamak,
12. Nişanlı, evli, dul, hamile, çocuklu olmamak veya herhangi bir kadınla veya erkekle nikâhsız olarak birlikte yaşamamak,
13. Okula karşı uygun nitelikte sorumlu bir veli göstermek (18 yaşından büyük olanlar için kefil göstermek),
14. Harp Okulları için yapılacak olan sınav, mülâkat ve diğer seçim işlemleri sonundaki değerlendirme sıralamasında önceden belirlenen kontenjan içinde bulunmak,
15. "Askerî Okullara Alınan Öğrenciler ile Silâhlı Kuvvetler Hesabına Fakülte ve Yüksek Okullarda Okuyan Öğrenciler İçin Yüklenme Senedi Düzenlenmesine ve Bu Okullardan Çeşitli Sebeplerle Ayrılacak Öğrencilere veya Kefillerine Ödettirilecek Tazminata Dair Yönetmelikte belirtilen yüklenme ve kefalet senetlerini düzenlemek,
16. Öğreniminin herhangi bir safhasında meslek veya mesleğe yönelik okullarda okumamış olmak gerekmektedir.
17. Harp Okulları seçim aşamasına katılmak veya bu aşamaların herhangi birinde elenmek/ayrılmak diğer yüksek öğretim programları için kayıt yaptırmaya engel oluşturmamaktadır.
18. Birden fazla Harp Okuluna başvurmak isteyen adayların, belirtilen internet adreslerine giderek her bir okul için ayrı ayrı başvuru yapması gerekmektedir.
KARA HARP OKULU

Kara Harp Okulu Ankara ilinde bulunmaktadır. Türk Silahlı Kuvvetlerinin ihtiyaç duyduğu sınıf ve miktarda subay yetiştiren askerî yükseköğretim kurumudur. 4566 Sayılı Harp Okulları Kanunu uyarınca üniversite statüsünde olan Kara Harp Okulu, Sistem Mühendisliği Bilim dalının; İşletme, Endüstri, Makine, İnşaat ve Elektrik-Elektronik alt dallarında 4 yıllık lisans düzeyinde akademik eğitim veren, Kara Kuvvetleri Komutanlığı ile Jandarma Genel Komutanlığına, bayan ve erkek subay yetiştiren parasız yatılı bir eğitim kurumudur.
Harbiyelilerin bütün ihtiyaçları (yeme, yatma, giyim, harçlık, eğitim ve öğretim) devlet tarafından karşılanmaktadır. Öğrenimlerini başarı ile tamamlayan öğrenciler, Sistem Mühendisliği lisans diploması ile birlikte teğmen olarak mezun edilmekte ve sınıf okulu eğitimi sonrasında kura ile atamaları yapılmaktadır.
Kara Harp Okulu mezunu subaylara; sağlık, lojman ve askerî sosyal tesislerden faydalanma, OYAK üyeliği gibi birçok sosyal imkânla birlikte yurtiçi ve yurtdışı eğitim kurumlarında yüksek lisans ve doktora eğitimi yapma imkânı da sağlanmaktadır.
Onurlu bir geçmişe sahip, gelecek için ümit ve güven veren Türk Kara Kuvvetlerinde; geleceğini bir subay ve bir lider olarak çizmek isteyen gençlerimizi Kara Harp Okuluna bekliyoruz.

BAŞVURU BİÇİMİ VE SEÇİM AŞAMALARINA ÇAĞRI ESASLARI

Kara Harp Okulu aday adayı olmak isteyenler 2011 yılı ÖSYS Aday Bilgi Formunun “Askerî okullara girme isteği” alanındaki kutucuğu işaretleyeceklerdir. Ancak bu işaretlemeyi yapmak ön kayıt için yeterli değildir. Kara Harp Okuluna girmek isteyen adaylar, ayrıca aşağıdaki internet adresinden 04 Nisan-06 Mayıs 2011 (saat 17.00) tarihine kadar ön kayıt başvurusu yaparak başvurularını tamamlayacaklardır. İnternet üzerinden başvuru yapmayan adaylar, ikinci seçim aşaması sınavlarına çağrılmayacaklardır.
Başvuruda bulunan adaylar YGS-1, YGS-2, YGS-5 ve YGS-6 puan türlerinde aldıkları puanlardan en yüksek olanı esas alınarak sıralanacak, ihtiyaç duyulan aday sayısına bağlı olarak “Seçim Aşamaları Çağrı Puanı” belirlenecektir.
Belirlenen puan ve bu puandan daha yüksek puan alan adayların ikinci seçim aşaması sınavlarına (ön sağlık muayenesi, bedeni yeterlilik sınavı, mülakat) çağrı ile ilgili hususlar ve çağrı tarihleri

Linkleri sadece kayıtlı üyeler görebilir. Linkleri görebilmek için Üye Girişi yapın veya ücretsiz olarak Kayıt Olun

ve

Linkleri sadece kayıtlı üyeler görebilir. Linkleri görebilmek için Üye Girişi yapın veya ücretsiz olarak Kayıt Olun

internet adreslerinden yayımlanacaktır. (Ayrıca posta ile çağrı yapılmayacaktır.)
Kara Harp Okulu Komutanlığında icra edilecek 2’nci seçim aşaması sınavlarında başarılı olan adayların, Bedeni Yeterlilik Sınavındanalacakları puanının %15’i ile mülakat sınavından alacakları puanın % 15'i, ikinci basamak sınavı olan Lisans Yerleştirme Sınavının (LYS); MF-1, MF-2, MF-3, MF-4, TM-1, TM-2 ve TM-3 puan türlerinden alacakları puanlardan en yükseğinin %70'ine ilave edilerek asil ve yedek adaylar belirlenecek ve sıralama neticesinde kontenjana giren adaylar KHO’na girmeye hak kazanacaklardır. ÖSYS-2011 Kılavuzunda belirtilen Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) taban puanını geçemeyen adaylar sıralamaya girmeye hak kazanamayacaklardır. (Değerlendirme, asil ve yedek adayların tespit edilmesi ile ilgili detaylı bilgi 04 Nisan-06 Mayıs 2011 tarihleri arasında yayımlanacak başvuru kılavuzunda belirtilecektir.)
İnternet adresi :

Linkleri sadece kayıtlı üyeler görebilir. Linkleri görebilmek için Üye Girişi yapın veya ücretsiz olarak Kayıt Olun



Linkleri sadece kayıtlı üyeler görebilir. Linkleri görebilmek için Üye Girişi yapın veya ücretsiz olarak Kayıt Olun


İletişim için : (0312) 417 51 90-96 (7 Hat)
DENİZ HARP OKULU
Türk Deniz Kuvvetlerinin temel subay kaynağı olan Deniz Harp Okulu Deniz Kuvvetlerinin çeşitli birimlerinde görev alacak cesur, dürüst, lider özelliklerine sahip, en son teknolojik gelişmeleri izleyebilecek düzeyde akademik eğitim almış deniz subayları yetiştirmektedir.
Deniz Harp Okulu mezunu deniz subayları Türk Deniz Kuvvetlerinin denizaltıları, suüstü gemileri, uçakları, helikopterleri, Sualtı Taarruz (SAT)/Sualtı Savunma (SAS), deniz istihkâm, deniz piyade ve diğer kara birlikleri ile Sahil Güvenlik Komutanlığı bağlısı gemiler, S/G botları, uçaklar, helikopterler ve birliklerde görev yapmaktadırlar.
Deniz Harp Okulunun İstanbul Tuzla’daki modern yerleşkesinde endüstri, bilgisayar, makine, gemi inşa ve elektrik/elektronik mühendisliği dallarında dört yıllık lisans düzeyinde akademik eğitim verilmektedir.
Deniz Harp Okulunda geleceğin subay adaylarına yıl içerisinde verilen akademik eğitimlere ilave olarak çağdaş donanmamızın modern gemilerinde temel deniz eğitimleri ve açık deniz eğitimleri verilmekte ve bu eğitimler esnasında denizi ve denizciliği öğrenerek yurt içi ve yurt dışı limanlarda ülkemizi ve dünyayı tanıma imkânı sağlanmaktadır.
Genç Bahriyelileri deniz koşullarına bedensel yönden hazırlamak maksadıyla Deniz Harp Okulunda her türlü spor imkânı yaratılmıştır. Uluslararası düzeyde bile benzeri bulunmayan spor tesisleri ile geleceğin subay adaylarına deniz sporlarına yönelik yelken, kürek ve yatçılık eğitimleri verilmekte, tüm spor branşlarında ulusal ve uluslararası düzeyde yarışmalara katılmaları sağlanmaktadır.
Ayrıca Türk Deniz Kuvvetlerinin özel ihtisas sahibi uzmanları tarafından verilen eğitimleri başarı ile tamamlayan Deniz Harp Okulu öğrencilerine “tek yıldız dalgıç brövesi” verilmektedir.
Öğretim binaları, laboratuarlar, spor tesisleri, sosyal tesisler, kayıkhane ve öğrenci yaşam alanları ile eşsiz olanaklara sahip olan Deniz Harp Okulunun seçkin eğitimini tamamlayan Teğmenler mezun oldukları gün maaş almaya başlamakta, kendileri ve bakmakla yükümlü oldukları aile bireyleri Türk Silahlı Kuvvetlerinin sağladığı sosyal, sağlık, OYAK üyeliği ve lojman gibi olanaklardan faydalanma hakkına sahip olmaktadırlar.
Deniz Harp Okulu mezunu subaylar için yurt içi ve yurt dışında yüksek lisans ve doktora imkânları da mevcuttur.
1773 yılından bu yana deniz subayı yetiştiren Deniz Harp Okulunda eğitim görmek, ülkemiz ve dünya denizlerinin altı, üstü ve semalarında onurla bayrağımızı dalgalandıran şanlı bahriyeliler arasına katılmak isteyen “GENÇ BAHRİYELİLER”

Linkleri sadece kayıtlı üyeler görebilir. Linkleri görebilmek için Üye Girişi yapın veya ücretsiz olarak Kayıt Olun

ve

Linkleri sadece kayıtlı üyeler görebilir. Linkleri görebilmek için Üye Girişi yapın veya ücretsiz olarak Kayıt Olun

sitesine girerek ön kayıt yaptırınız.
BAŞVURU BİÇİMİ VE SEÇİM AŞAMALARINA ÇAĞRI ESASLARI
Yukarıda belirtilen başvuru koşullarını sağlayan adaylar 2011 yılı ÖSYS Aday Bilgi Formunun “Askeri Okullara Girme İsteği” alanındaki kutucuğu işaretlemelidirler. Ancak bu işaretlemeyi yapmak ön kayıt için yeterli değildir. Deniz Harp Okuluna girmek isteyen adayların 01 Nisan - 31 Mayıs 2011 tarihleri arasında

Linkleri sadece kayıtlı üyeler görebilir. Linkleri görebilmek için Üye Girişi yapın veya ücretsiz olarak Kayıt Olun

ve

Linkleri sadece kayıtlı üyeler görebilir. Linkleri görebilmek için Üye Girişi yapın veya ücretsiz olarak Kayıt Olun

internet adresleri vasıtasıyla ön kayıt yapmaları gerekmektedir.İnternet üzerinden ön kayıt yapmayan adaylar, ikinci seçim aşamaları sınavlarına çağrılmayacaklardır.
Ön kayıt yapabilmek için gerekli evrak/işlemler ile bilahare yapılacak ikinci seçim aşamalarına ilişkin detaylı bilgiler Ocak 2011 tarihinden itibaren

Linkleri sadece kayıtlı üyeler görebilir. Linkleri görebilmek için Üye Girişi yapın veya ücretsiz olarak Kayıt Olun

ve

Linkleri sadece kayıtlı üyeler görebilir. Linkleri görebilmek için Üye Girişi yapın veya ücretsiz olarak Kayıt Olun

internet adreslerinde yayınlanacaktır.
Başvuruda bulunan adaylar (YGS sınav sonuçlarının açıklanmasından hemen sonra) YGS-1 ve YGS-2 puan türlerinden aldıkları puanlardan yüksek olanı esas alınarak sıralanacak, ihtiyaç duyulan aday sayısına bağlı olarak “İkinci Seçim Aşamaları Çağrı Taban Puanı” belirlenecektir.
Belirlenecek taban puandan daha yüksek puan alan adaylar

Linkleri sadece kayıtlı üyeler görebilir. Linkleri görebilmek için Üye Girişi yapın veya ücretsiz olarak Kayıt Olun

internet adresi vasıtasıyla ikinci seçim aşamalarına (ön sağlık muayenesi, bedeni yeterlilik ve görüşme) çağrılacak, ayrıca posta yolu ile bir çağrı yapılmayacak, belge gönderilmeyecektir. (Adaylar İhtiyaç duydukları bilgi ve belgeleri internet sitemiz vasıtası ile temin edebileceklerdir.)
Deniz Harp Okulu Komutanlığında 28 Haziran - 09 Temmuz 2011 tarihleri arasında icra edilecek olan ikinci seçim aşamalarında başarılı olan adayların, bedeni yeterlilik testleri ve görüşme aşamasında aldıkları puanlar ile 2011 yılı ÖSS ikinci basamak sınavından aldıkları puan (Lisans Yerleştirme Sınavının (LYS) MF-1 ve MF-4 puan türlerinden alacakları puanların yüksek olanı) dikkate alınarak aday performans puanları tespit edilecektir. İkinci seçim aşamalarında başarılı olan adaylar “aday performans puanlarına” göre sıralanacak, kontenjana girerek sevk edilecekleri askeri hastaneden “Askeri Öğrenci Olur” raporu alan adayların kesin kayıt işlemleri yapılacaktır. İkinci seçim aşama sonuçları

Linkleri sadece kayıtlı üyeler görebilir. Linkleri görebilmek için Üye Girişi yapın veya ücretsiz olarak Kayıt Olun

internet adresinde ilan edilecek ayrıca posta yolu ile bir duyuru yapılmayacaktır.
İnternet Adresi :

Linkleri sadece kayıtlı üyeler görebilir. Linkleri görebilmek için Üye Girişi yapın veya ücretsiz olarak Kayıt Olun


Telefon : (0 216) 395 26 30’dan 2500.



HAVA HARP OKULU
Türk Hava Kuvvetlerinin temel subay kaynağı Hava Harp Okulu İstanbul Yeşilyurt’ta bulunmaktadır. 4566 sayılı Harp Okulları Kanunu uyarınca üniversite statüsünde olan Hava Harp Okulunda, havacılık ve uzay mühendisliği, elektronik mühendisliği, bilgisayar ve endüstri mühendisliği dallarında lisans düzeyinde akademik eğitim, askeri eğitim ve özendirici uçuş eğitimi verilmektedir. Dört yıllık eğitim-öğretimlerini başarıyla tamamlayan Harbiyeliler, mühendislik diplomasına sahip pilot adayı teğmenler olarak mezun olmaktadır. Harbiyelilerin eğitim-öğretim masrafları devlet tarafından karşılanmaktadır.
Öğrenimlerini başarı ile tamamlayan Harbiyelilerden sağlık muayenesini başarıyla geçenler İzmir’de uçuş eğitimine başlamakta, sağlık muayenesini herhangi bir nedenle kaybedenler ile uçuş eğitiminden çeşitli nedenlerle ayrılanlar ise Hava Kuvvetlerindeki diğer sınıf okullarında eğitim almaktadır. Sınıf eğitimlerini tamamlayan teğmenler pilot veya yer sınıfı subaylar olarak Hava Kuvvetleri Komutanlığında görev yapmaktadır.
Hava Harp Okulu’ndan mezun olan subaylar; lojman, sosyal tesis ve sağlık imkânlarından yararlanmakta, yurtiçi ve yurtdışındaki eğitim kurumlarında yüksek lisans ve doktora eğitimi yapmaktadır. Hava ve uzay gücünün dünya genelindeki önemi ve etkisi her geçen gün artmaktadır. Hava Kuvvetleri Komutanlığı ailesi sizlerin katılımı ile daha da güçlenecektir.
BAŞVURU ŞEKLİ VE SEÇİM AŞAMALARINA ÇAĞRI ESASLARI
Başvuru koşulları bayan ve erkek adaylar için aynıdır. Başvuru koşullarını sağlayan adaylar 2011 ÖSYS Aday Bilgi Formunun “Askeri Okullara Girme İsteği” alanındaki kutucuğu işaretleyeceklerdir. Kutucuğu işaretleyen veya işaretlemeyen adayların başvuru işlemlerini tamamlayabilmeleri için ayrıca 08 Nisan-12 Haziran 2011 tarihleri arasında

Linkleri sadece kayıtlı üyeler görebilir. Linkleri görebilmek için Üye Girişi yapın veya ücretsiz olarak Kayıt Olun

internet adresine girerek başvuru yapmaları gerekmektedir. İnternet sitesi üzerinden başvuru yapmayan adaylar seçim aşamalarına çağrılmayacaktır.
Hava Harp Okuluna 2011 yılında Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) MF-1, MF-2 ve MF-4 puan türlerinden öğrenci alınacaktır. LYS sonuçları alındıktan sonra; başvuru yapmış olan kız ve erkek adaylar için MF-1, MF-2 ve MF-4 puan türlerini kapsayan “HHO Baraj Puanı” belirlenecektir. Belirlenen baraj puanı aşan adayların isimleri, ÖSYM Bşk.lığının sınav sonuçlarını açıklamasıyla birlikte Hava Harp Okulu internet sitesinde yayınlanacaktır. İnternet sitesinde isimleri yayınlanan adaylar seçim aşamalarına katılmak için Hava Harp Okuluna gelecekleri günü öğrenecek, talep edilen belgeleri internet sitesinden indirerek eksiksiz olarak hazırlayacak ve gelirken yanlarında getireceklerdir. Posta yolu ile herhangi bir belge gönderilmeyecektir.
Hava Harp Okulundaki bütün seçim aşamalarını başarıyla geçen adaylar en fazla dört gün süre ile Hava Harp Okulunda bulunacak, bu süre içinde isteyen adaylar Okulun tesislerinde kalabilecek, yemek ve yatma ihtiyaçları Okul tarafından ücretsiz karşılanacaktır. Seçim faaliyetlerinin Ağustos 2011 ayı başında yapılması planlanmaktadır.
İnternet sitesi ile ilgili herhangi bir problemle karşılaşan adayların ikdm@hho.edu.tr adresine e-posta göndermeleri veya aşağıdaki telefonu arayarak yardım almaları gerekmektedir.
İnternet Adresi: http:

Linkleri sadece kayıtlı üyeler görebilir. Linkleri görebilmek için Üye Girişi yapın veya ücretsiz olarak Kayıt Olun


Telefon : 0 212 663 28 30
 

Users Who Are Viewing This Konu (Users: 0, Guests: 1)

Üst