[h=1]'Aslan'da 10 dakika yeter'[/h][h=2]Bordo-Mavili ekibe transferi son anda yatan Yekta Kurtuluş'un sırrını FANATİK çözdü. “Ben 10 dakika da olsa Galatasaray'da oynamak istiyorum” diyen tecrübeli futbolcu, yıllık 1 milyon Euro'yu elinin tersiyle itti
Transfer döneminde Galatasaray’ın kapısı en fazla Yekta için çalındı. Birçok Anadolu kulübünün yanı sıra Trabzonspor’un da ısrarla istediği Yekta’nın Galatasaray’dan ayrılmamasının sırrını FANATİK çözdü. Yakın çevresinden elde ettiğimiz bilgilere göre Yekta’nın Sarı-Kırmızı renklere olan sevdası çocukluk yıllarına dayanıyor. Yekta İzmir’de yaşamakta ve henüz 10 yaşındadır, ilkokulda başarılı bir öğrencidir. Bir gün öğretmeni her öğrencisine, “Ölmeden önce en çok neyi yapmak istersiniz” diye bir soru sorar, cevap sırası Yekta’ya geldiğinde, “Öğretmenim ölmeden önce Galatasaray’da futbol oynamak isterim” cevabını verir. Bu lafta da kalmaz; Yekta çocukluktan gençlik yıllarına ilk adımlarını atmaya başladığı andan itibaren çok çalışarak hedefine doğru emin adımlarla koşar ve 2010-11 sezonunun devre arasında aşık olduğu formaya kavuşur.
Mancini de memnun kaldı
Geldiği ilk sene yaşadığı talihsiz sakatlığına rağmen özellikle Mancini’nin gözünde ayrı bir yere sahip olan Yekta’nın Trabzonspor’la transfer görüşmelerine de isteksiz oturduğu öğrenildi. İki kulübün anlaşmasına rağmen söz sırası Yekta’nın ne isteyeceğine geldiğinde Galatasaray’dan kazandığının 2 katı ücret önerilmesine rağmen Bordo- Mavililer’in ödeyemeyeceği kadar yüksek bir maaş talep eden Yekta, bu hareketiyle Galatasaray’dan kopamayacağını gösterir. Mancini de Yekta’nın yüzüne “Kal” demese de kurmaylarına, “Kendi geleceğini çiziyor, 90 dakika oynamak istiyor, saygı duyuyorum ama kalırsa, az da süre alsa bize çok yararlı bir futbolcu” yorumunu yapar. Aynı dakikalarda Yekta da arkadaşlarına, “Ben 10 dakika da olsa Galatasaray’da oynamak istiyorum. Para hiç önemli değil, önemli olan mutlu olduğum yerde olmak” diyerek Trabzonspor’un teklifini kabul edemeyeceğini söyler.
Serdar Dinçbaylı