- Web sitesi
- www.twitter.com
Hackerlik merakınız varsa Beyaz Şapkalı Hacker Olmanız için neler yapacağınıza bakalım.!
* Programlama öğrenmek bu işin en önemli noktasıdır.
* Eğer daha önce hiçbir programlama dili kullanılmadıysa Python
iyi bir başlangıç olabilir.
*Basit tasarımıyla yeni başlayanlar için ideal bir programlama dilidir.!
** Bu arada şunu hemen belirtelim tek bir programlama dili bilerek HACKER olunmaz.! Önemli olan programlama dilinden bağımsız olarak programlama problemlerine genel bir açıdan bakabilmektir.
** Gerçek bir HACKER olmak için birbirinden farklı diller öğrenmek gerekir.
En iyisi;
=> Python
=> C++
=> PERL
=> LİSB
öğrenmektir. Bu farklı diller programlama ile ilgili farklı bakış açısı sunar.!
Bugünlerde Hacker dünyasında yaygın olan işletim sistemi UNİX LİNUX'tur.
Bunun çeşitli nedenleri olsa da en önemlisi UNİX'lerin açık kaynaklı kod üzerine konulması ve kodların okunabilir olmasıdır. Kişisel bilgisayarı olan biri bu sistemi öğrenmeye başlayabilir.
Elbette UNİX dışında da işletim sistemleri var ama diğerleri ByNary oldukları için kodu anlamak mümkün değildir. Doss veya Windows sistemine ekleme yapmak Vücudu alçı içerisinde olan birinin Dans etmesi kadar çok zordur.!
İki bilgisayarın birbiriyle nasıl iletişim kurduğunu bilmek en önemli adım olacaktır.!
Hack'leme işlemi yapmak için interneti kullanmayı bilmek gerekiyor. Bunun anlamı tarayıcıyı kullanarak Sörf yapmak değil HTML kullanarak web sayfası yapmak gerekiyor.
İnternetteki kaynaklar da ve hackerler arası kullanılan ortak dil olması sebebiyle İngilizce şifre kırma ile ilgili kitaplar okumak gereklidir.
******** İmaj hiçbir şeydir susuzluk herşey.! ***** diyen reklamı unutun
Beceri kadar olmasada Tarz kendini ifade etme şeklidir. Çünkü tarz kendini ifade etme şeklidir
- Öğrenme Kabiliyeti
- Konsantrasyon
- Analitik düşünme becerisi
Hackerlerde ortak olarak görüken özelliklerdir. Hackerlerdeki bu ortak özellik Problemlerin arakasındaki problemleri çözmede ve nereden başlaması gerektiğini sezgisel olarak gözetleme becerisi verir.
Bu konuda kendini geliştirmek isteyen birisi;
- Ana dilde yazı yazma becerisi
- Düşünceleri yazarak anlatma
- Fikirleri organize etmek
- Aradaki ilişkileri görmek ve
- Herhangi bir konuya farklı bakış açılarıyla bakmayı geliştirir.
* Programlama öğrenmek bu işin en önemli noktasıdır.
* Eğer daha önce hiçbir programlama dili kullanılmadıysa Python
iyi bir başlangıç olabilir.
*Basit tasarımıyla yeni başlayanlar için ideal bir programlama dilidir.!
** Bu arada şunu hemen belirtelim tek bir programlama dili bilerek HACKER olunmaz.! Önemli olan programlama dilinden bağımsız olarak programlama problemlerine genel bir açıdan bakabilmektir.
** Gerçek bir HACKER olmak için birbirinden farklı diller öğrenmek gerekir.
En iyisi;
=> Python
=> C++
=> PERL
=> LİSB
öğrenmektir. Bu farklı diller programlama ile ilgili farklı bakış açısı sunar.!
Bugünlerde Hacker dünyasında yaygın olan işletim sistemi UNİX LİNUX'tur.
Bunun çeşitli nedenleri olsa da en önemlisi UNİX'lerin açık kaynaklı kod üzerine konulması ve kodların okunabilir olmasıdır. Kişisel bilgisayarı olan biri bu sistemi öğrenmeye başlayabilir.
Elbette UNİX dışında da işletim sistemleri var ama diğerleri ByNary oldukları için kodu anlamak mümkün değildir. Doss veya Windows sistemine ekleme yapmak Vücudu alçı içerisinde olan birinin Dans etmesi kadar çok zordur.!
İki bilgisayarın birbiriyle nasıl iletişim kurduğunu bilmek en önemli adım olacaktır.!
Hack'leme işlemi yapmak için interneti kullanmayı bilmek gerekiyor. Bunun anlamı tarayıcıyı kullanarak Sörf yapmak değil HTML kullanarak web sayfası yapmak gerekiyor.
İnternetteki kaynaklar da ve hackerler arası kullanılan ortak dil olması sebebiyle İngilizce şifre kırma ile ilgili kitaplar okumak gereklidir.
******** İmaj hiçbir şeydir susuzluk herşey.! ***** diyen reklamı unutun
Beceri kadar olmasada Tarz kendini ifade etme şeklidir. Çünkü tarz kendini ifade etme şeklidir
- Öğrenme Kabiliyeti
- Konsantrasyon
- Analitik düşünme becerisi
Hackerlerde ortak olarak görüken özelliklerdir. Hackerlerdeki bu ortak özellik Problemlerin arakasındaki problemleri çözmede ve nereden başlaması gerektiğini sezgisel olarak gözetleme becerisi verir.
Bu konuda kendini geliştirmek isteyen birisi;
- Ana dilde yazı yazma becerisi
- Düşünceleri yazarak anlatma
- Fikirleri organize etmek
- Aradaki ilişkileri görmek ve
- Herhangi bir konuya farklı bakış açılarıyla bakmayı geliştirir.