Şimdi sizlere diğerlerine göre biraz daha farklı olan bir konu paylaşıyorum. Başlıktan da anlaşılacağı gibi GM'lerin yazabildiği kodları ayarlamak mümkün.!
*Peki Bu nasıl Oluyor?
-Birini gm yapacağımız zaman rütbe olarak IMPLEMENTOR , HIGH_WIZARD v.s seçeriz. bu konuda anlatacağım şey ise bu rütbelerin yazabileceği kodları ayarlama olacak örneğin siz gm nize IMPLEMENTOR rütbesini vereceksiniz fakat İtem kodu yazmasını istemiyorsunuz işte tam size göre bir konu
ANLATIMA GEÇELİM;
1) Öncelikle bir metin belgesi açıyoruz.
2) Açtığımız belgenin en başına hangi rütbeyi düzenlemek istiyorsak onun adını şu şekilde yazıyoruz
ÖRNEĞİN; ben HIGH_WIZARD ı seçiyorum ve en başa who HIGH_WIZARD yazıyorum.
yani şöyle ; who RÜTBE(hangisi ise onu yazın)
Aşağıda örnek bir sıralama yaptım;
who HIGH_WIZARD
eventflag GOD
ma GOD
mc GOD
mm GOD
purge GOD
grrandom GOD
shutdown GOD
setskillother GOD
priv_empire DISABLE
priv_guild DISABLE
polyitem DISABLE
ŞİMDİ SİZ BU DISABLE VE GOD NE DEMEK DİYECEKSİNİZ HEMEN ŞÖYLE AÇIKLAYAYIM;
1)GOD: eğer o kodu kullanmayı istiyorsanız sonuna god yazın (örneğin; item GOD)
2)DISABLE: eğer o kodu kullanmayı istemiyorsanız sonuna DISABLE yazın (örneğin; polyitem DISABLE)
Evet İşte bu kadar bunları yaptıktan sonra dosyayı FARKLI KAYDET > CMD olarak kaydediyoruz burada ki CMD BİR DOSYA DEĞİL OLUŞTURDUĞUMUZ DOSYANIN ADI CMD OLACAK SADECE CMD BAŞKA BİR ŞEY DEĞİL BÜYÜK HARFLERLE CMD
Sonra bu CMD dosyasını;
Filezilla da;
game1_1
game1_2
game1_3
game2
game61
game99
auth
db
KLASÖRLERİNİN İÇİNE ATIYORUZ. VE SON OLARAK REBOOT İŞLEM TAMAM
NOT: Burada yazan veya sizde yazan kodlar haricinde yeni kodlar ekleyebilirsiniz.!!
NOT: CMD isimli dosyada kodları yazarken bir alt satıra geçtiğinizde arada boşluk bırakmadan yazın ben karışmasın diye boşluk bırakarak yazdım yani mesela şöyle olsun;
who HIGH_WIZARD
eventflag GOD
ma GOD
mc GOD
mm GOD
purge GOD
NOT:!!! LÜTFEN YEDEK ALMADAN BU İŞLEMİ UYGULAMAYINIZ.!!!!
BU YEDEK ALMA İŞLEMLERİ YALNIZCA BU KONU İÇİN GEÇERLİ DEĞİL HER KONU İÇİN GEÇERLİDİR LÜTFEN BU KONUDA DAHA DİKKATLİ OLALIM.
Umarım işinize yarar.
kolay gelsin...
*Peki Bu nasıl Oluyor?
-Birini gm yapacağımız zaman rütbe olarak IMPLEMENTOR , HIGH_WIZARD v.s seçeriz. bu konuda anlatacağım şey ise bu rütbelerin yazabileceği kodları ayarlama olacak örneğin siz gm nize IMPLEMENTOR rütbesini vereceksiniz fakat İtem kodu yazmasını istemiyorsunuz işte tam size göre bir konu
ANLATIMA GEÇELİM;
1) Öncelikle bir metin belgesi açıyoruz.
2) Açtığımız belgenin en başına hangi rütbeyi düzenlemek istiyorsak onun adını şu şekilde yazıyoruz
ÖRNEĞİN; ben HIGH_WIZARD ı seçiyorum ve en başa who HIGH_WIZARD yazıyorum.
yani şöyle ; who RÜTBE(hangisi ise onu yazın)
Aşağıda örnek bir sıralama yaptım;
who HIGH_WIZARD
eventflag GOD
ma GOD
mc GOD
mm GOD
purge GOD
grrandom GOD
shutdown GOD
setskillother GOD
priv_empire DISABLE
priv_guild DISABLE
polyitem DISABLE
ŞİMDİ SİZ BU DISABLE VE GOD NE DEMEK DİYECEKSİNİZ HEMEN ŞÖYLE AÇIKLAYAYIM;
1)GOD: eğer o kodu kullanmayı istiyorsanız sonuna god yazın (örneğin; item GOD)
2)DISABLE: eğer o kodu kullanmayı istemiyorsanız sonuna DISABLE yazın (örneğin; polyitem DISABLE)
Evet İşte bu kadar bunları yaptıktan sonra dosyayı FARKLI KAYDET > CMD olarak kaydediyoruz burada ki CMD BİR DOSYA DEĞİL OLUŞTURDUĞUMUZ DOSYANIN ADI CMD OLACAK SADECE CMD BAŞKA BİR ŞEY DEĞİL BÜYÜK HARFLERLE CMD
Sonra bu CMD dosyasını;
Filezilla da;
game1_1
game1_2
game1_3
game2
game61
game99
auth
db
KLASÖRLERİNİN İÇİNE ATIYORUZ. VE SON OLARAK REBOOT İŞLEM TAMAM
NOT: Burada yazan veya sizde yazan kodlar haricinde yeni kodlar ekleyebilirsiniz.!!
NOT: CMD isimli dosyada kodları yazarken bir alt satıra geçtiğinizde arada boşluk bırakmadan yazın ben karışmasın diye boşluk bırakarak yazdım yani mesela şöyle olsun;
who HIGH_WIZARD
eventflag GOD
ma GOD
mc GOD
mm GOD
purge GOD
NOT:!!! LÜTFEN YEDEK ALMADAN BU İŞLEMİ UYGULAMAYINIZ.!!!!
BU YEDEK ALMA İŞLEMLERİ YALNIZCA BU KONU İÇİN GEÇERLİ DEĞİL HER KONU İÇİN GEÇERLİDİR LÜTFEN BU KONUDA DAHA DİKKATLİ OLALIM.
Umarım işinize yarar.
kolay gelsin...
Son düzenleme: