Hızlı Konu Açma

Hızlı Konu Açmak için tıklayınız.

Son Mesajlar

Konulardaki Son Mesajlar

Reklam

Forumda Reklam Vermek İçin Bize Ulaşın

Kazım Koyuncu’ya horonlu anma

Siyah

Fahri Üye
Fahri Üye
Katılım
5 Haziran 2014
Mesajlar
6,948
Tepkime puanı
10
Puanları
1
Konum
Osmanlı
Karadenizli şarkıcı Kazım Koyuncu, ölümünün 9. yılında Kartal’da anıldı. Törene katılanlar, Koyuncu’nun şarkılarıyla coşup, horon oynadı.
Anma etkinliğinde yüzlerce Kartallı, Kazım Koyuncu için Ankara Caddesi’nde bir araya geldi. Kazım Koyuncu’nun posterlerini taşıyan vatandaşlar, Koyuncu’nun şarkıları eşliğinde Ankara Caddesi’nde yürüdü. Koyuncu’nun dillerden düşmeyen ‘Dido nana’ şarkısıyla Ankara Caddesi’nden Kartal Meydanı’nda hazırlanmış konser alanına gelen yüzlerce Kartallı, Agon Halk Dansları Topluluğu’nun horon gösterisini izledi. Ardından Kartallı sanatçılardan oluşan ‘Yerçekimi Grubu’ sahne aldı. Grup, Kazım Koyuncu’nun unutulmayan şarkıları olan ‘Dido nana’, ‘Tsira’, ‘Gidiyorum’, ‘Hayde’, ‘Hey gidi’, ‘Denizde karartı’ ve ‘Sevdiğin böyle ağlar’ adlı şarkılarını seslendirdi.
Yerçekimi’nin konserinin ardından ‘Irmağın Kıyısında’ adlı Karadeniz müzik grubunun, kemençe ve gitar eşliğinde Kazım Koyuncu’nun Karadeniz türkülerini seslendirmesiyle anma programı sona erdi.
KAZIM KOYUNCU KİMDİR?
Kazım Koyuncu, Artvin'in Hopa ilçesinde 7 Kasım 1971 tarihinde doğdu. Müziğe ortaokul birinci sınıfta mandolin çalarak başladı. Çocukluğu, "Üstadım" dediği "Kemençeci Yaşar" lakabı ile tanınan Yaşar Turna'nın yanında türkü dinleyerek geçti. İstanbul'a üniversite eğitimi için geldikten sonra müzikle yoğun olarak uğraşmaya başladı. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesini kazandı, bilahare ayrıldı. 20 yaşında iken 1992'de Ali Elver'le "Dinmeyen" adlı özgün müzik grubunu kurdu ve profesyonel müzik yapmaya başladı. Kazım Koyuncu, akciğer kanseri nedeniyle 25 Haziran 2005'te 33 yaşında hayatını kaybetti.
CİHAN
 

Users Who Are Viewing This Konu (Users: 0, Guests: 1)

Üst