Fenerbahçe Dergisi’nin 135 no’lu Mayıs 2014 sayısı; Süper Lig’de 19. Şampiyonluğunu ilan eden takımımızın Başkanımızla olan sevinç görseli ve “19. Şampiyonluğumuz Başkanımıza armağan olsun” sloganlı kapağıyla bayilerdeki yerini alıyor.
Derginiz, bu sayısında da sizlere 50 x 70 cm. ebatlarında bir poster hediye ediyor. Bu ayki posteriniz; 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nda 1907 kişinin katılımıyla oluşturulan Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün imzası. Posterinizi duvarınıza gururla asacaksınız.
Fenerbahçe Dergisi, yüksek tirajıyla Türkiye’nin en çok satan dergisi olmaya devam ediyor. Sadık birer okuyucumuz olan Büyük Fenerbahçe Taraftarı’na duyarlılıklarından dolayı teşekkür ederiz.
Fenerbahçe Dergisi’nin taklitlerinden sakının, derginizi ekleriyle birlikte tükenmeden alın.
Fenerbahçe Dergisi’ne abone olup, avantajlardan yararlanabilirsiniz. Abone olmak için FBDERGİ yazıp 3570’e mesaj atmanız yeterli!
Öte yandan; Fenerbahçe E-Dergi App Store ve Google Play’de yurt dışı aboneleri için yayında! Kulübümüzün, 2003 yılından itibaren yayında olan; Fenerbahçe’ye dair içeriksel ve görsel tüm bilgileri, her ay milyonlarca taraftarımıza ulaştıran ve taraftarlarımız ile Kulübümüz arasında sıkı bir bağ oluşturan Fenerbahçe Dergisi’nin E-Dergi uygulaması, yurt dışındaki taraftarlarımızca büyük ilgi gördü. App Store ve Google Play’de taraftarlarımıza sunulan Fenerbahçe E-Dergisi’ni siz de yüklemeyi unutmayın!
Fenerbahçe Dergisi’nin Mayıs sayısından çarpıcı başlıklar:
• 19. ŞAMPİYONLUĞUMUZ KUTLU OLSUN! BU ŞAMPİYONLUK AZİZ YILDIRIM’A ARMAĞAN OLSUN…
2013-2014 Spor Toto Süper Lig’in 5. haftasında oturduğu liderlik koltuğunda 31. haftaya kadar gelen Fenerbahçemiz, kendisine 1 puanın yeteceği maçta Çaykur Rizespor ile golsüz berabere kaldı ve mutlu sona ulaştı. 52 bini aşan sayılarıyla kadın ve çocuk taraftarlarımızca desteklenen Fenerbahçemiz, maçın bitiş düdüğüyle statta şampiyonluk sevinci doyasıya yaşadı. Şampiyonluk öykümüz çok özel fotoğraflarla derginizde…
• “BANKADA 1 MİLYAR DOLARIMIZ OLACAK”
Fenerbahçe Spor Kulübü Yüksek Divan Kurulu Nisan ayı Olağan Toplantısı’nda konuşan Başkanımız Aziz Yıldırım, dava süreciyle ilgili bilgi verip önümüzdeki döneme ilişkin Kulübün tesis ve diğer projeleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Kulübün ekonomik yapısını güçlendirmeye yönelik arzularını dile getiren Başkanımızın konuşması sık sık alkışlandı.
• İZİNDEYİZ…
Fenerbahçe Çocuk Kulübü Fantorya, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda birçok etkinlik düzenledi. Çocuklar için her şeyin düşünüldüğü şenliklerin yanı sıra; Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu çimlerine, her gün daha da özlemle andığımız Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün 1907 kişiden oluşan imzası atıldı. Etkinliğe dair tüm detaylar derginizde…
• Yüksel Günay’ı kaybettik
Fenerbahçemiz, çok değerli bir ismini daha son yolculuğuna uğurladı. Fenerbahçe Spor Kulübü Yüksek Divan Kurulu Başkanı Yüksel Günay, 4 Nisan 2014 Cuma günü aramızdan ayrıldı. Fenerbahçemizin ulu çınarlarından biri olan ve gerek verdiği hizmetlerle gerekse Fenerbahçeli kişiliğiyle tanınan Yüksel Günay, 7 Nisan 2014 Pazartesi günü düzenlenen bir dizi törenle son yolculuğuna uğurlandı.
• Luka Zoric: “Şampiyon olmaktan başka bir ihtimali düşünmüyoruz”
Sezon başında aramıza katılan ve kendini artık tam bir Fenerbahçeli gibi hissettiğini ifade Hırvat yıldız Luka Zoric, Fenerbahçe Ülker ile bu sezon şampiyonluktan başka bir ihtimalin kendileri için mümkün olmadığını söyledi. Obradovic’den de övgüyle bahseden pivot oyuncu, bilinmeyen bir çok yönünü de bizlerle paylaştı.
Röportajdan derlediğimiz spotlar şöyle:
01: Maç maç ilerleyip, takım olmamız gerekiyor. Koçu çok iyi dinleyip, dediklerini uygulamamız gerekiyor. Şampiyon olmaktan başka bir ihtimali düşünme ihtimalimiz yok. Kesinlikle ona yönelmemiz gerekiyor. Obradovic, benim için basketboldaki en büyük efsanedir.
02: Basketbol kariyerim, hep adım adım ilerdi. Obradovic gibi bir antrenör ve Fenerbahçe Spor Kulübü ile şu anda olabileceğim en yüksek adımdayım. Buraya gelmeden önce birçok teklif vardı ama tabii ki Obradovic seni çağırırsa, gitmemek söz konusu değil. Fenerbahçe de zaten çok büyük bir kulüp. Fenerbahçe’yi biliyordum; taraftarı, başkanı ve yaptığı yatırımları. O yüzden şu anda kariyerimin zirvesinde olduğunu düşünüyorum.
03: Fenerbahçe seyircisi, çok müthiş bir taraftar topluluğu. Şu ana kadar müthiş destek verdiler. Destekleriyle bize sahada çok büyük destek oluyorlar. Aynı şekilde destek olmaya devam etsinler ve sayelerinde kendi sahamızda çok az kaybımız oldu. Play-off maçlarında da salonlara gelsinler ve bizleri desteklesinler. Onların yardımları ile şampiyon olacağız.
• Christina Bauer: “Sarı Melek olmaktan gurur duyuyorum”
Voleybol sporuyla uğraşmış bir babanın, hentbol branşıyla ilgilenmiş bir annenin kızı olarak 1 Ocak 1988’de dünyaya gelen Sarı Meleklerimizden biri olan Christina Bauer, kendisi hakkında bilinmeyenleri sizler için sıraladı. Tam bir “İstanbul aşığı” olan voleybolcumuz, okul sıralarına geri dönüp kara tahtaya çıkarak, Türkçemize duyduğu sempatisini de göstermiş oldu.
01: Futbol gibi büyük bir endüstri dünyaya hâkimken Türkiye’de voleybolun çok önemli bir yerde olduğunu gördüm. Evet, burada da futbol büyük bir yer kaplıyor ancak voleybola olan ilgi de azımsanmayacak ölçüde… Bu yüzden bu ailenin bir ferdi olarak kalmak her zaman için benim tercihim olacaktır.
02: 5 aydır haftada 2 gün olmak üzere Türkçe dersleri alıyorum. Derslerim de çok iyi gidiyor. Karşımdakini anlamaya başladım. Aynı şekilde yazma konusunda da yavaş yavaş adım atmaya başladım. Takım arkadaşlarım da Türkçe konuşma konusunda çok iyi olduğumu söylüyor. Hatta Türkçe bir röportajım bile oldu.
03: Eski takımım Yamamay, Fenerbahçe kadar güçlü değil. Yamamay ile CEV Cup Şampiyonluğu maceramız sırasında fazlaca mağlubiyet almıştık ama Fenerbahçe ile tam aksi bir durum söz konusu oldu ve galibiyet sayılarımızla dikkat çektik. Fenerbahçe ile bu şampiyonluğu yaşamak benim için gurur vericiydi. Aynı zamanda 7 bin kişinin önünde bu kupayı kaldırmak fazlasıyla heyecanlıydı. Bu benim hayatım boyunca unutmayacağım tecrübelerden biri oldu.
• Esra Yıldız: “İyi ki Fenerbahçe’deyim”
Bulgaristan’da düzenlenen Gençler Dünya Boks Şampiyonası’nda 60 kiloda gümüş madalya kazanan Esra Yıldız, hedefinin mücadele ettiği her turnuvada madalya kazanmak olduğunu söyledi. Fenerbahçe forması altında uzun yıllar daha ringe çıkmak istediğini de ifade eden genç boksör, başarıya uzanan yolda ise çok çalıştığını ve çalışmaya devam edeceğini belirtti.
• Kürekte şampiyon bayanlarda ve erkeklerde de Fenerbahçe
Büyükler Türkiye Kürek Şampiyonası Sapanca Kırkpınar mevkiinde 26-27 Nisan 2014 tarihlerinde gerçekleştirildi. Şampiyonada Fenerbahçemiz hem erkeklerde hem de kadınlarda Türkiye Şampiyonu oldu. Çok özel fotoğraflarla şampiyonluğumuz derginizde…
• Ali Koç “Adalete Fener Yak”mak için görüşüyor…
Başkanımız Aziz Yıldırım ve yöneticilerimizin sözde şike iddiasıyla görülen davada yeniden ve adil yargılanması talebiyle “Adalete Fener Yak” Kampanyası’nı başlatan 1907 Fenerbahçe Derneği yöneticileri, kampanya kapsamında belirlenen ilgililerle görüşüyor. Kulübümüz eski asbaşkanı ve 1907 Fenerbahçe Derneği Başkanı Ali Y. Koç, Change.org/tr üzerinde devam eden kampanyaya destek veren 500 bini aşkın imzayı ve yorumları 34 klasör ile, geçtiğimiz ay içinde Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül, Anayasa Mahkemesi Başkanı Sayın Haşim Kılıç, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli ve Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na sundu. Ali Y. Koç, kampanyaya ilişkin bilgi verirken, adil yargılanma taleplerini de dile getirdi.
• Kulüpten Haberlerin yanı sıra Atletizm, Masa Tenisi, Yüzme, Yelken, Yüzme, Boks, Voleybol, Futbol ve Basketbol Şubelerimizden daha birçok haber, “Haber Turu” sayfalarımızda… Fenerbahçe gündeminden kopamayacaksınız.
• Dr. Sedat Hayran ile Akademik Vizyon’da konuk: Hakan Bilgin
“Derdimizi anlatmaya çalışıyoruz”
Güldürmeyi zekâyla birleştiren, tiyatro, sinema ve televizyon vb. gibi “Arts & Entertainment” dünyasında aranan bir isim. Sanatçı duruşu, vizyonu, olumlu yaklaşımı ve yapıcı kişiliğiyle pozitif bir insan. 7’den, 77’ye herkesin beğenisini toplayan Kanal D’de izlenme rekorları kıran “Küçük Ağa” nın CEO’su, namı-diğer Maho… İşte müthiş Fenerbahçeli Sayın Hakan Bilgin ile birlikteyiz bu ayki “Akademik Vizyon”da.
01: Kulübün büyüklüğünü rahmetli İslam Çupi’nin dediği gibi tarif etmek öyle çok kolay bir şey değil. Bunu yaşayarak görebilirsiniz. Oğluma da aynı duyguyu aynı mütevazilikte aşılamaya çalışıyorum.
02: Bu kadar büyük organizasyonlar yapmamıza rağmen bu kadar gergin bir Türkiye’nin içerisinde böyle bir güç başka başkan tarafından çok daha farklı bir şekilde kullanabilirdi. Başkan kullanmadı. Bence müthiş bir liderlik örneği gösterdi.
• Yazarımız Ersin Demirel, bu ay “Hayatın İçinden Fenerbahçe”de Yalçın Özden’i ağırladı.
70’li yılların sonundan 90’lı yıllara kadar TV ve sahne dünyasının en önemli ikililerindendi Uğurböcekleri. Geleneksel Türk Tiyatrosu anlayışıyla, izleyenleri güldüren Yalçın Özden ve Zeki Yurtbaşı ikilisinden Zeki Yurtbaşı’yı yıllar önce kaybetmiştik. Yalçın Özden ise hem tiyatro hem de TV dünyasında nostalji rüzgârını sürdürüyor. Şu sıralar Seksenler dizisinde izlediğimiz usta oyuncu ile keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik.
01: Lise döneminden beri spora aşık birisiyim. Evimizin yakınlarında da Samatya Deniz Kulübü vardı. Çok imrenirdim oradaki sporculara. Ailem de beni destekledi ve ben de oranın sporcusu oldum. Sonra takım kaptanımız Semih Nemlioğlu Fenerbahçe’ye transfer olunca yanında beni de götürdü ve ben de hem sporcu olarak Fenerbahçe’ye hizmet ettim hem de kalbimi Fenerbahçe’ye verdim.
02: Fenerbahçe’nin devrimi, değişimi Aziz Yıldırım’dır. Bu değişimi sadece futbolu ile değil bütün branşıyla yapması asıl takdire şâyân bir olaydır. Bütün Fenerbahçeliler kendisine minnettardır. Her seçimde kendisine oy verdim ve hiç pişman olmadım. Kendisine büyük saygım ve sevgim var.
• Sibel Kurt ile “Sibel’in Sahası”nda konuk; Gülşah Elikbank
“Fenerbahçe’yi fantastik buluyorum”
Gülşah Elikbank, sanatın her dalına aşık, doğaya ve doğanın içindeki müthiş dengeye hayran bir yazar… Altı kitabı var Elikbank’ın; Siyah Nefes, Mavi Dağ, Kızıl Ölüm, Aşkın Gölgesi, Medusa’nın Pusulası ve Uykusuzlar… Yazarlığının yanı sıra İzmir’de Edebiyat konseptli ilginç bir de oteli var. Tabii tüm bunların yanı sıra koyu bir Fenerbahçe taraftarı…
01: Fantastik türü bir yazar olarak tabii ki Fenerbahçe’yi fantastik buluyorum. Aslına bakarsanız yaşadıklarını daha fantastik buluyorum. Fenerbahçe’nin yaşadıklarına bakınca bize yazacak fazla bir şey kalmıyor.
02: İyi bir lider varsa takımlar da ona göre güçlü ve vizyoner olacaktır. Fenerbahçe Spor Kulübü de, başkanımız sayesinde bunu bize yaşatıyor. Doğru transferler ve Fenerbahçe Cumhuriyeti olmamız bize bu başarıyı getiriyor.
03: Başkanımızı Sabahattin Ali Konseptli odamızda ağırlamayı isterdim. Çünkü Sabahattin Ali’nin yazdıklarını düşündüğüm zaman çok öngörülü bir yazar olduğunu düşünüyorum. Kendisi, Türk insanını ve insanlığı tanımak adına sanki Sayın Aziz Yıldırım’la bağdaşıyor diye düşünüyorum.
04: Ne zaman okurlar benimle iletişime geçmeye başladı o zaman yazar olduğumu hissettim. Yarattığınız dünyanın başka bir kalbe girebildiğini hissetmek yaşamak ve görmek çok güzel bir duygu. Bazen yazdığınız bir cümleyle bir insanı değiştirebilme gücünü görmek, yadsınamaz bir şey. Bunu fark ettiğiniz zaman da daha fazla araştırarak ve daha fazla düşünerek yazmaya başlıyorsunuz.
• Yazarımız Alp Bacıoğlu, bu ayki “Zaman Tüneli” adlı köşesinde; “Şair - Yazar Mehmet Yıldırım’ın Fenerbahçe Günceleri ve Avrupa’da 4 Final” konusunu işledi.
• Eski Başkanlarımızdan ve dergimizin saygı değer köşe yazarı Faruk Ilgaz, yazılarıyla sizleri geçmiş zamana taşıyor, genç nesli Fenerbahçe efsaneleriyle tanıştırıyor. Faruk Ilgaz yazıyor: “Fenerbahçe Tarihinin Büyük Bir Golcüsü: Alaaddin Baydar”; “Fenerbahçeli Futbolcuların Lakapları”; “Ercan Bostancıoğlu’ndan Güzel Bir Anektod: “Tilki İle Kurt Arasındaki Bir Olay” ve “En Büyük Fener Başka Büyük Yok”
• Köşe yazarlarımız Gürdoğan Yurtsever, Oktay Unsal, Paşalı Birol, Ayşesu Zorlutuna, Ege Özışık ve Jak Benzonana gözden kaçmaması gereken konuları, yazılarına taşıyarak gündemi oluşturmaya devam ediyorlar.
• Profesyonel futbol takımımızın geçtiğimiz ay içinde yaptığı tüm resmi karşılaşmaların maç özetleri ve çok özel istatistiki bilgiler Onur Tuncer’in kaleminden derginizde… A2 Ligi şampiyonluk öyküsü derginizde!
• Futbol Altyapı ile basketbol, voleybol, yüzme, boks, masa tenisi, atletizm, kürek ve yelken şubelerimizden çok özel haberler, fikstürler, transferler, müsabaka ve şampiyona sonuçları Fenerbahçe Dergisi’nde.
•Facebook, Google+, Instagram, Twitter, Foursquare , Youtube ve Spotify!
Kulübümüzü taraftarlarımıza bir adım daha yaklaştırmak, taraftarlarımız ile aramızdaki #BizBirAileyiz ve #BirlikteDahaGüçlüyüz gerçeğinden yola çıkarak attığımız adımları daha da geliştirmek adına hız verdiğimiz dijital dünya ve sosyal medya çalışmaları kapsamında geçen ay içinde neler oldu? Dergimizin sosyal medya sayfasından takip edebilirsiniz.
• Abdullah M. Sevgili, “Mazinde bir tarih yatar” isimli köşesiyle; Kulübümüzün kuruluşundan başlayan resimli roman serisini sizlerle buluşturuyor. Abdullah M. Sevgili, ayrıca dergimize illüstrasyonlarıyla da renk katıyor.
• Yurt içi ve yurt dışındaki tüm derneklerimizden son haberler ve şampiyonluk kutlamaları sayfalarımızdan sizlere taşınıyor.
• Fenerbahçe Spor Kulübü Spor Okulları, Fenerbahçe Turizm & Catering, Fenerium, Fenercell, FenerNET, Premium Kart, Fenerbahçe Kart, Fantorya Kart ve Fenerbahçe Dergisi Abonelik etkinlikleri derginizde.
• Fenerbahçe Koleji’ne dair tüm haber ve etkinlikler derginizde.
• Dergimizin en sevilen köşelerinden minik taraftarlarımızdan birer merhaba geliyor sizlere… “Minik Kanaryalar” adlı köşemizde siz de çocuğunuzu Fenerbahçe camiasıyla tanıştırabilirsiniz.
• 12. Adam’da konuk; Mecit Yıldırım.
• Fenerbahçe Dergisi, astroloji ve bulmaca köşesiyle de taraftarın hayatına renk katmaya devam ediyor.
• Fenerbahçe Dergisi’nin 135 no’lu Mayıs sayısı, gündemi oluşturan gerçek haberler ve hiçbir yerde görmediğiniz fotoğraflarla yine dopdolu. Derginizi bayiinizden ekleriyle birlikte istemeyi unutmayın.
Keyifli okumalar…