Hızlı Konu Açma

Hızlı Konu Açmak için tıklayınız.

Son Mesajlar

Konulardaki Son Mesajlar

Reklam

Forumda Reklam Vermek İçin Bize Ulaşın

Mursi'den Gazze'ye destek mesajı

Kanatayak

Fahri Üye
Fahri Üye
Katılım
29 Ocak 2014
Mesajlar
1,434
Tepkime puanı
1
Puanları
146
Konum
Trabzon
Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve aynı davada yargılanan sanıklar, İsrail'in saldırılarına maruz kalan Gazze'ye destek mesajı verdi.
Ülkede geçen yıl yaşanan darbenin ardından açılan ve kamuoyunda "Hapishaneler baskını" olayı olarak bilinen, Mursi'nin aralarında bulunduğu 131 kişinin yargılandığı davaya, Kahire'deki Polis Akademisi'nde devam edildi.
Mursi ile diğer sanıklar, duruşma salonuna getirilirken "Lebbeyk ey Gazze (Seninleyiz/ yanındayız Gazze)" şeklinde slogan atarak, darbe karşıtı gösterilerin simgesi haline gelen "Rabia işareti" yaptı.
Söz konusu duruşmada, bazı tanıkların dinlenilmesi bekleniyor.
"Vadi'n-Natrun Hapishanesi olayı" olarak da bilinen davada, 105'i firari ve 26'sı tutuklu 131 sanık, 25 Ocak 2011'de Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'in devrilmesiyle sonuçlanan halk ayaklanmasında, "11 hapishane ve karakola saldırarak, 3 subayı kaçırmak" suçlamalarıyla yargılanıyor.
AA
 

Users Who Are Viewing This Konu (Users: 0, Guests: 1)

Üst