Hızlı Konu Açma

Hızlı Konu Açmak için tıklayınız.

Son Mesajlar

Konulardaki Son Mesajlar

Reklam

Forumda Reklam Vermek İçin Bize Ulaşın

Ses Gelmemesi. [3 Adımda ÇÖZÜM]

BOMBFACTORY

Uzman Üye
Uzman Üye
Trabzonspor
Katılım
5 Ocak 2014
Mesajlar
3,333
Tepkime puanı
6
Puanları
136
1. Adım: Donanımı denetleme

Çoğu ses sorunu düzgün kurulmayan donanım nedeniyle oluşur. Bu adım, ses kartınızı denetlemeyi, kabloların doğru yerlere takılmasını, gücün donanıma gittiğinden emin olmayı ve sesi denetlemeyi kapsamaktadır.

1. Ses kartınızı denetleme

Bilgisayarınızın bir ses kartı veya ses işlemcisi olduğundan ve düzgün çalıştığından emin olmak için denetleyin.

Başlat düğmesini, Denetim Masası'nı, Sistem'i, Donanım sekmesini ve sonra Aygıt Yöneticisi'ni tıklatarak Aygıt Yöneticisi'ni açın.

Kategoriyi genişletmek için Ses, video ve oyun denetleyicileri'ni çift tıklatın. Listede bir ses kartı görünüyorsa, bilgisayarınızda ses kartı takılı demektir. Listelenen ses kartı yoksa, ses kartının takılı olmasının gerekip gerekmediğini anlamak için bilgisayarınızla birlikte verilen bilgileri kontrol edin. Ses kartının yüklü olması gerekiyorsa, üreticinin yönergeleri doğrultusunda bir ses kartı yüklemeniz gerekebilir.

Notlar

Ses kartının takılı olduğunu ancak Ses, video ve oyun denetleyicileri kategorisinde görmediğinizi düşünüyorsanız, Diğer cihazlar kategorisini genişletin ve burada listelenen aygıtları kontrol edin.

Dizüstü bilgisayarlarda genellikle ses kartları olmaz. Bunun yerine tümleşik ses işlemcileri olur ve bunlar Aygıt Yöneticisi'nde aynı kategoride görüntülenir.

Aygıt Yöneticisi'nde ses kartı adının yanında sarı soru işareti varsa, bir sorun olabilir.

Ses kartının adını sağ tıklatın ve ardından Özellikler’i tıklatın.

Genel sekmesini tıklatın ve ardından ses kartıyla ilgili sorunları belirlemek için Aygıt durumu kutusuna bakın.

Sorun varsa, ses kartınız için yeni bir sürücü gerekir. Daha fazla bilgi için, "3. Adım: Sürücüleri güncelleştirme" konusuna bakın.

2. Kabloların doğru bağlandığını denetleme

Hoparlörler ve kulaklıklar

Dış hoparlörler kullanıyorsanız, bilgisayara doğru bağlandıklarından emin olun.

Birçok bilgisayarda bir ses kartına veya işlemcisine bağlanan mikrofon jakı, hat giriş jakı ve hat çıkış jakı da dahil olmak üzere üç veya daha fazla jak bulunur. Hoparlörleriniz hat çıkış jakına bağlı olmalıdır. Bunun hangi jak olduğundan emin değilseniz, hoparlörlerinizi her bir jaka sırayla bağlayıp ses çıkarıp çıkarmadığına bakın.



USB ses cihazları

USB ses cihazı kullanıyorsanız ve yüklü iç ses cihazınız da varsa, şu temel sorun giderme adımlarını uygulayın:

USB ses cihazını çıkarın ve ses programınızı yeniden başlatın. İç ses cihazını kullanarak sesi sınayın. Ses duyarsanız, USB ses sürücüsünde sorunlar olabilir veya Windows USB ses cihazını varsayılan ses cihazı olarak kullanmıyor olabilir.

Tüm ses programlarını kapatın, USB ses cihazını çıkarın ve USB sürücüsünün kaldırılmasını bekleyin (bu çok kısa zaman içinde tamamlanmalıdır). Sonra USB ses cihazını yeniden USB bağlantı noktasına takın, sürücünün yüklenmesini bekleyin ve sonra ses programını başlatın ve sesi denetleyin.

Windows'da ve ses programında, doğru ses cihazının varsayılan olarak ayarlanıp ayarlanmadığını denetleyin.

Güncelleştirilmiş sürücüler için ses cihazı üreticisinin web sitesine bakın.

3. Gücü ve ses düzeyini denetleme

Hoparlörleriniz varsa, çalışan bir güç kaynağına takılı ve açık olduklarından emin olun.

Hoparlör veya kulaklık ses düzeyinin sessize alınmadığından veya çok az olmadığından emin olun. Bu özellikle duyulması zor olan küçük hoparlörlere sahip dizüstü bilgisayarlar için önemlidir.

Başlat'ı tıklatıp Denetim Masası'nın üzerine giderek Ses Efekti ve Ses Aygıtları'nı tıklatın.

Aygıt ses ayarı'nın altında, ses düzeyini artırmak için kaydırıcıyı sağa doğru hareket ettirin.

Sessiz onay kutusunun seçili olmadığından emin olun.

Hoparlör Ses Düzeyi'ni tıkatın ve kaydırıcıların Düşük ses düzeyine ayarlı olmadığından emin olun.

Not

Bazı dizüstü bilgisayarlarda kasanın dışında dış bir ses düzeyi denetimi vardır. Dizüstü bilgisayar kullanıyorsanız, tamamen kapatılmadığından emin olmak için dış ses düzeyi denetimini kontrol edin.

Bazı durumlarda, denetlemeniz gereken birden fazla ses denetiminiz olabilir. Örneğin, Windows Media Player kullanıyorsanız, bu programın kendi ses denetimi vardır. Windows'un ses denetimi vardır ve dış hoparlörlerinizin kendi ses denetimi vardır. Bu ses denetimlerinden herhangi biri en düşüğe ayarlanmışsa, sesi duymazsınız.

Adım 2: Sorun gidericiyi kullanma

Sorun giderici bilgisayarınızla ilgili bazı sorunları bulabilen ve otomatik olarak düzeltebilen otomatik bir araçtır.Microsoft'un sunduğu

Linkleri sadece kayıtlı üyeler görebilir. Linkleri görebilmek için Üye Girişi yapın veya ücretsiz olarak Kayıt Olun

genel ses yürütme ve donanım sorunlarını tespit edip düzeltebilir.


Linkleri sadece kayıtlı üyeler görebilir. Linkleri görebilmek için Üye Girişi yapın veya ücretsiz olarak Kayıt Olun



3. Adım: Sürücüleri güncelleştirme

Windows'un ses kartınızı veya ses işlemcinizi tanıması için uyumlu bir sürücü gerekir. Çoğu ses kartı ve ses işlemcisinin düzgün çalışması için sürücü yazılımı gerekir. Güncel olmayan, uyumsuz veya hasarlı ses kartı sürücüleri bilgisayarla ses kartı arasındaki iletişimi bozabilir.

Yakın zaman içinde bir Windows sürümünden başka bir sürüme yükseltme yaptıysanız, şu anki ses kartı sürücünüzün önceki Windows sürümü için tasarlanmış olması mümkündür. Son zamanlarda elektrik kesilmesi, virüs veya başka bilgisayar sorunlarıyla karşılaştıysanız, sürücüler hasar görmüş olabilir. Ses kartınız için en son ses kartı sürücüsünü indirmek ve yüklemek bu tür sorunları çözmeye yardımcı olabilir.

Sürücü bulup yüklemek için üç yol vardır:

Windows Update'i kullanma . Windows Update'i önerilen güncelleştirmeleri otomatik olarak indirip yükleyecek biçimde ayarlamanız gerekebilir. Önemli, önerilen ve isteğe bağlı güncelleştirmeleri yüklemek sistem özelliklerinin ve diğer yazılımların ses sorunlarınızı çözmesine yardımcı olabilir.

Cihaz üreticisinin sağladığı yazılımı yükleyin. Cihazınızla birlikte bir disk verildiyse, bu diskte cihaz sürücüsünü yükleyen yazılım bulunabilir.

Sürücüyü kendiniz indirin ve yükleyin Üreticinin web sitesinde bir sürücü arayabilirsiniz. Windows Update cihazınızın sürücüsünü bulamazsa ve cihaz sürücüyü yükleyen yazılımla verilmediyse bunu deneyin.

Sürücüleri güncelleştirmek için aşağıdaki adımları izleyin.

Sürücüleri Windows Update kullanarak güncelleştirmek için:

*Otomatik Güncelleştirmeler'i açmak için Başlat'ı tıklatıp Denetim Masası'nın üzerine gidin ve Otomatik Güncelleştirmeler'i tıklatın.

Otomatik'i tıklattıktan sonra güncelleştirmeleri indirmek için gün ve zamanı seçin.

Uygula'yı tıklatın.

Notlar

Windows ileriki gün ve seçtiğiniz zamanda kullanılabilir güncelleştirmeleri otomatik olarak indirir. İlk güncelleştirmeden sonra sorunların çözülüp çözülmediğine bakın.

Windows Update'i kullanmadan önce Windows XP'yi geçerli olan kullanılabilir en son sürümüne güncelleştirmeniz gerekebilir. Windows'u güncelleştirme ve Windows Update ile ilgili sorunları çözme hakkında daha fazla bilgi için bkz. Windows Update .

Sürücüyü indirip yüklemeniz için:

Windows ses kartınız veya ses işlemciniz için sürücü bulamazsa ve cihaz sürücü yazılımıyla birlikte gelmemişse, üreticinin web sitesinde sürücü arayabilirsiniz. Sürücü güncelleştirmeleri genellikle bu tür web sitelerin destek bölümünde bulunur.

Sürücüyü bulmak için ses kartınızın üreticisini ve model adını veya numarasını bulun ve sonra Donanım ve yazılım satıcısı iletişim bilgileri web sitesini ziyaret edin. Üreticiyi bulduktan sonra, üreticinin web sitesine gidin ve ses kartınız için en son sürücüyü bulup indirin.

Ses kartınızın üreticisini ve modelini veya numarasını bulamıyorsanız, şu adımları izleyin:

Başlat'ı ve ardından Çalıştır'ı tıklatın.

dxdiag yazın ve Tamam'ı tıklatın.

Ses sekmesini tıklatın.

Aygıt bölümünde, Ad'ın yanında, aygıtın ismini kopyalayın veya yazın. Sürücüler bölümünde, Sağlayıcı'nın yanında, cihaz üreticisini kopyalayın veya yazın.

Çıkış'ı tıklatın.

Ses kartınızın adını ve üreticisini biliyorsanız, cihaz üreticisinin web sitesinde sürücü arayabilirsiniz. Sürücü güncelleştirmeleri genellikle bu tür web sitelerin destek bölümünde bulunur.

Güncelleştirilmiş bir sürücü bulursanız, web sitesindeki yükleme yönergelerini izleyin. Sürücülerin çoğu kendiliğinden yüklenir, sürücüyü indirdikten sonra yüklemenin başlaması için dosyayı çift tıklatmanız yeterlidir; sürücü kendiliğinden bilgisayara yüklenir.
 

Users Who Are Viewing This Konu (Users: 0, Guests: 1)

Üst