Hızlı Konu Açma

Hızlı Konu Açmak için tıklayınız.

Son Mesajlar

Konulardaki Son Mesajlar

Reklam

Forumda Reklam Vermek İçin Bize Ulaşın

Transformice Terimleri

Makromarket

Fahri Üye
Fahri Üye
Katılım
3 Ocak 2014
Mesajlar
433
Tepkime puanı
2
Puanları
0
Her ne kadar da oyunda bir süre takılınca hiç de zor gibi görünmeseler de oyuna yeni katılan bir çok üyenin derdidir; Transformice Terimleri.

Neden mi? Oyunda bu basit terimleri sorduğunuzda eminim bir çok kişinin alay konusu olacağınızı düşünüyorum, öğrenmenizde fayda var..

Lag
Oyunda hemen hemen tüm oyuncularda ara sıra olabilecek bir şeydir. Bazen oyun sunucusundan bazen de kendi bilgisayarınızdan veya internet hızınızdan kaynaklanan bir gecikmedir. İnternette lag ve ping düşürmek için çeşitli yöntemler bulunmakta.

First
İngilizce bir kelimedir, Türkçe'de ise "Birincilik" anlamına gelir. Oyunda ilk peyniri alıp deliğe girerseniz First almış olursunuz. Fakat şunu unutmayın birincilikleriniz odada ancak 11 kişi olursa profilinize işlenecektir.

Item
Oyunda üzerimize giydiğimiz/taktığımız eşyalardır, oyuna ara sıra yeni itemlar gelir. Bunları marketten peynir ile satın alabilirsiniz.

Hack
Oyunda hile yapanlara hack denir, cezası ise süresiz bandır. Ayrıca oyunda iyi oynayan oyunculara bazen espri olsun diye "@1 Hekır" diye tabirler kullanılabiliyor fazla aldırmayın.

Noob
Bir oyuncu size bu kelimeyi kullanıyorsa size hakaret ediyordur. Daha çok oyuna yeni gelmiş çömez oyunculara denir. Bu kelimeyi kullanan oyuncuları fazla takmayın, çünkü kendileride Noob'dan başka bir şey değillerdir. Ara sıra espri amaçlıda kullanıldığını unutmayın.

Pro
Açılımı Profesyonel'dir. Oyunda gerçekten iyi oyunculara denir veya birisine yağ çekmek için kullanılır. Ayrıca ortalıkta "Ben Proyum" diye gezmenizi önermem, alay sebebi olabilirsiniz.

Tribe/Kabile
Türkiye sunucusu açılmadan önce Tribe deniliyordu fakat şimdi genellikle Kabile olarak kullanılıyor. Kabile kısacası bir topluluktur. İsteyen herkes kabile açabilir ve arkadaşlarını davet edebilir. Forumda bununla ilgili bilgiler mevcut. Fakat kabile kurabilmek için 500 peynir'e ihtiyacınız olacaktır.

Şaman
Oyunda sırasıyla herkes Şaman olabiliyor. Forumda yeterince Şamanlık dersleri mevcuttur, Şamanken amacınız diğer oyuncuları size verilen objeleri kullanarak peynire ulaştırmaktır.

Moderatör
Her sunucunun sayılı Moderatörü vardır, Moderatörlerin oyuncuları yasaklama, müzik açma, harita onaylama gibi çeşitli yetkileri vardır. Ancak size şunu söylemeyelim ki Türkiye sunucusundaki moderatörler beş para etmeyen insanlardır.

Troll
Hemen hemen her oyuncunun sergilediği bir davranıştır. Şamanları Trollük yaparken sık sık görebilirsiniz. Amacı diğer oyuncuları öldürmek/kandırmaktır. Oyunda yetkililer tarafından ban sebebi değildir, fakat oyuncular aralarında anlaşıp bazen sizi 1 saatliğine oyundan banlatabilirler.

Direniş
Hiçbir amacı yoktur, genellikle diğer oyuncuları bekletmek amacıyla yapılır. Herkes peyniri alıp deliğe girerken Direniş yapan oyuncu ise deliğe girmemek için direnir. Bazen ise şamanlar tarafından öldürülür.


Ruh/Spirit (SP)
Oyunda genelde şamanlara "SP AT" denir. Türkçe'si ise Ruh'dur. Oyunda peynire ulaşmak için sık sık kullanılan objelerdendir. Fareleri bir noktadan diğer noktaya uçurmayı sağlar.

Drag/Canon
Yine genelde şamanlara "Drag AT" denir. Türkçe'si ise Top Mermisi'dir. Sağa/Sola/Aşağıya olmak üzere üç çeşiti vardır. Fareleri bir noktadan diğer noktaya fırlatmayı sağlar. Bazı şamanlar Trollük için kullanır.

AFK
İnternette ve oyunlarda olmak üzere çok sıklıkla kullanılan bir kelimedir. Açılımı "Away From Keyboard" yani klavye başında değil demektir. Oyunda eğer bir oyuncu "Ben AFK" derse o oyuncu bir süre oyun başında olmayacağı anlamına gelmektedir.

Totem/Hard Mode
Totem, Şaman'ı zor modda kullanmak anlamına gelir. Totem oyunda sadece +1.000 fare kurtaran oyunculara gelir. Totem açıkken kırmızı sabitleyiciyi ve spirit'i kullanmanız mümkün değildir ve totemler sihir çıkan haritalarda kullanılamazlar.
Forumda Totemlerle ilgili detaylı başlıklar bulunmaktadır.

Bug
Oyundaki sistem açığına bug denmektedir. Buglardan yararlanmanın bir kural ihlali olduğunu unutmayın.

Wall Jump (WJ)
Türkçe'si Duvara Zıplama veya Duvara Tırmanma'dır. Bir kaç tuş kombinasyonu ile düz duvara tırmanabilmenizi sağlar. Eğer yeni başladıysanız yapamamanız normal karşılanır. Çikolota ve Normal duvarlarda işe yarar.

Corner Jump (CJ)
Köşeden veya Köşeye Zıplama anlamındadır. Yüksekten atlayıp bir zeminin tam köşesine atlarsanız hıznız artar daha ileri gidebilirsiniz. Bu daha çok Buz zeminlerde kullanılır.

Spirit Jump (SJ)
Spirit yani ruh ile arka arkaya gitmemizi/uçmamızı sağlar. Yani şamanın altımıza sürekli ruh atarak bizi bir tarafa göndermesine denir.

Şimdilik aklıma gelen önemli terimler bunlar, unuttuklarım varsa başlık altında belirtebilirsiniz. İsterseniz gerekli açıklamayı da yapabilirsiniz.

İlginiz için teşekkürler.
 

Users Who Are Viewing This Konu (Users: 0, Guests: 1)

Üst